Nusaybin Belediyesinden yöresel yemek yarışması

Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal: "Bu yarışmalarla genç nesiller için yemek kültürü hafızası oluşuyor, yemek kültürümüz nesilden nesile aktarılıyor"

Haberler 11.07.2018 - 11:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca görevlendirme yaplan Nusaybin Belediyesince ilçede, 2. Geleneksel Yemek Yarmas düzenledi.

Gülilav Kadn, Eitim, Kültür ve Sosyal Yaam Merkezinde düzenlenen yarmaya katlan 42 yarmac, yöresel yemeklerde hünerlerini gösterdi.

lçe Milli Eitim Müdürü Ümit çetin ve Artuklu Üniversitesi yemek efi Sezer anlnn da bulunduu jüri üyelerince yaplan deerlendirme sonucu Dila Tekin birinci, Zeliha Erolu ikinci, Hülya Can üçüncü oldu.

Nusaybin Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Ergün Baysal tarafndan yarmada dereceye girenlere bulak makinesi, frn, elektrikli süpürge, dier yarmaclara ise çay takm hediye edildi.

Baysal, yapt açklamada, yarmann önemine deinerek, bu yarmalarla bölgeye ait yemek kültürünün tantmna katk salamaya çaltklarn söyledi.

Yöresel yemek yarmas

Yarmaya katlan tüm yarmaclar tebrik eden Baysal, önemli olann, bu yarmalarla vatandalarn bir araya gelmesi olduunu aktard.

Baysal, Bu yarmalarla yöremizdeki yemekleri tanma ve tantma imkan buluyoruz, genç nesiller için yemek kültürü hafzas oluuyor, yemek kültürümüz nesilden nesile aktarlyor. Yarmada dereceye girenleri ayrca kutluyorum. diye konutu.

Yarmaclardan Canan Ta, bu tür organizasyonlarn yemek kültürünün tantmna katk sunduunu belirtti.

Vatandalarn büyük ilgi gösterdii yarma, hatra fotoraf çekimiyle sona erdi.

Ana Sayfaya Git