Nusaybin'de taşınmalar başladı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, sınıra yakın yerlerde oturanlar, 'Barış Pınarı Harekatı' devam ederken, roketatarlı ve havanlı saldırıların ardından çevre il ve ilçelere taşınmaya başladı.

Haberler 14.10.2019 - 10:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bar Pnar Harekatnn balamasnn ardndan çou Nusaybine olmak üzere Suriye tarafndan PKK/YPGli teröristlerin gerçekletirdii, 300e yakn roketatarl ve havanl saldrlarda 11 kii ehit oldu, 63 kii de yaraland. Saldrlar üzerine Mardin Valiliince Nusaybinin tamamnda, Kzltepe ve Artuklu ilçelerinin de snr boylarna yakn mahallelerinde okullar, 16 Ekim çaramba gününe kadar tatil edildi. Saldrlarn ardndan Nusaybinde snra yakn yerlerde oturanlar, evlerini boaltarak, çevre il ve ilçelere tanmaya balarken, esnaf da i yerlerini açmad.

LçEDE GÖç EDENLER

8 sivilin ehit olduu, 35 kiinin de yaraland saldr srasnda çarda olduunu belirten ilçe sakinlerinden Halil Kavak, Gidenler gidiyor. Kalanlar da kalyor. Biz kalacaz dedi.

2 çocuk annesi Derya skanolu ise evlerinden çktklarn belirterek, çocuklarmz alyor. çok korkuyorlar. Ne yapacaz, bilmiyorum. Kzltepeye gideceiz. Ev de yok. Gidip bakacaz diye konutu.

Kemal Akat da Nusaybini terk etmeyeceini dile getirerek, Pazar günleri normalde çar açkken imdi her yer kapal. Buradakiler evini tamaya balad. Kzltepeye, Midyata, Mardine yerlemeye çalyorlar. Ben gitmemeye karar verdim. çocuklarm gönderebilirsem ben kalacam. Kimseler ölmesin, analar alamasn dedi.

Ana Sayfaya Git