Nusaybinliler teröre tepkili

3 yıl önce çukur kazıp barikat kurarak gerçekleştirdiği saldırılarda büyük yıkıma uğrayan Mardin'in Nusaybin ilçesi, bu kez de YPG/PKK'nın Suriye'de işgal ettiği bölgelerdeki teröristlerin hedefi oldu.

Haberler 15.10.2019 - 10:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKKllarn 3 yl önce çukur kazp barikat kurarak gerçekletirdii saldrlarda büyük ykma urayan Mardinin Nusaybin ilçesi, bu kez de YPG/PKKnn Suriyede igal ettii bölgelerdeki teröristlerin hedefi haline geldi.

YPG/PKKl teröristlerin sivilleri hedef alan 300ü akn havanl saldrsnda çocuklarn da aralarnda bulunduu 11 kiiyi ehit veren Nusaybinde teröre öfke büyüyor.

AA muhabirinin derledii bilgilere göre, Nusaybinde 3 yl önce PKKl teröristlerce açlan çukurlarn kapatlmas, kurulan barikatlarn kaldrlmas, tuzaklanan patlayclarn imhas ve kamu düzeninin yeniden tesis edilmesi için 14 Mart 2016da balatlan müterek operasyon 3 Haziran 2016da tamamland.

Türk Silahl Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarnn katlmyla gerçekletirilen, terör örgütü PKKya ar darbe vurulan operasyonda 496 terörist etkisiz hale getirildi, 508 barikat kaldrld, 52 çukur kapatld ve 1258 el yapm patlayc imha edildi.

lçenin teröristlerden temizlenmesinin ardndan tesis edilen huzur ve güven ortamnda imar ve ihya çalmalarna hz verildi. Terörün yaamlarna kastetmesi nedeniyle evlerini, i yerlerini terk etmek zorunda kalan vatandalar, salanan huzurla döndükleri memleketlerinde yeni bir yaama balad.

- Yaamn normale döndüü ilçe yine terörün hedefi oldu

Yaamn normale döndüü ilçede çevre ve ehircilik Bakanl ile ilgili bakanlklar ve kurumlarca yürütülen çalmalar sonucu vatandalar kendileri için yaptrlan TOK konutlarna yerleti, i yerlerini açt.

Ticaretin, sosyal yaamn, eitimin kesintisiz sürdüü ilçe, 3 yl sonra yine terör örgütünün hedefi oldu. Suriyede terör örgütü YPG/PKK igali altndaki bölgelerden, Nusaybine düzenlenen 300ü akn havanl saldrda aralarnda çocuklarn da bulunduu 11 kii yaamn yitirdi, 59 kii yaraland, çok sayda ev ve i yeri zarar gördü.

- Anne ve iki kz YPG/PKKllarca katledildi

Teröristlerin 10 Ekimde ilçeye düzenledii havanl saldrda, 3 yl önce PKKl teröristlerin çukur kazarak gerçekletirdii saldrlarda evleri yklan ve bir süre önce devlet tarafndan yaptrlan yeni konutlarna yerleen anne Fatma Yldz (48) ile kzlar Emine (12) ve Leyla Yldz (15) evlerinin önünde katledildi.

Sivil can kaybnn fazla olmas için haince taktikler uygulayan YPG/PKKl teröristler, 11 Ekimde gerçekletirdii, Suriyeli Dara Ali ve Hasan Muhammed ile Orhan Doan, Hüseyin çakr, Mehmet irin Demir, Ahmet Delen, Nayif Sincar, ve Aytekin Erolunun yaamn yitirdii saldrda da benzer bir yöntem uygulad.

Suriye tarafndan önce bir eve havan mermisiyle saldr düzenleyen teröristlerin, ardndan evdekilere yardm etmek amacyla toplanan sivillerin üzerine yeniden saldrda bulunmas sonucu 8 ehit verilmesinin yan sra 35 kii yaraland.

Terör örgütünün hem yurt içinden hem yurt dndan hedef ald Nusaybinde teröre öfke büyüyor.

- Kendimizi tam toparladk, tekrar böyle bir sknt yaadk

Esnaf Mehmet Beir Akdoan, AA muhabirine yapt açklamada, terör örgütünün sivilleri hedef alan saldrlar gerçekletirdiini belirterek, bunu knadklarn söyledi.

Tek dileimiz esnaf ve vatandalarmzn huzur bulmasdr. çukur olaylarndan sonra kendimizi tam toparladk, tekrar böyle bir sknt yaadk. Sivillere kim kurun skyorsa karyz. Artk huzur istiyoruz. diyen Akdoan, ödemeleri olmasna ramen esnafn i yerlerini yine kapatmak zorunda kaldn belirtti.

Akdoan, ilçede kullandklar tek kelimenin huzur olduuna iaret ederek, Sivillere yaplan saldrlarn karsndayz, knyoruz. dedi.

- Saldrdan yaral kurtuldu

Teröristlerin ilçe merkezine havanla düzenledii, 8 kiinin ehit olduu saldrdan yaral kurtulan Ceren Türe, saldr annda yaadklarn unutamadn belirtti.

Saldrnn evlerinin önünde gerçekletiini dile getiren Türe, ilk havanl saldrda büyük bir patlama olduunu, herkesin panik yaadn ifade ederek, olanlar Kesin bizim eve bir ey olmutur diye düündüm. Annemi aradm, evde kimse yoktu. Anahtar kilide taktm tam eve girecektim, dier havan çaprazmzdaki eve attlar. Ne olduunu anlamadm. Arm vard, birçok yaral vard. O an gözümün önünden gitmiyor. Olay kapmzn önünde oldu. eklinde anlatt.

Vatandalardan Behiye Türe de teröristlerin gerçekletirdii saldrlarda sivillerin de zarar gördüünü aktararak, bu saldrlarn son bulmasn istediklerini ifade etti.

- Acmz çok büyük, içimiz yanyor

Nusaybin Esnaf ve Sanatkarlar Odas Bakan Ömer Özer, 3 yl önce ilçede yaanan maduriyete deinerek, çukur olaylarnda çok büyük zarar gören Nusaybin halknn huzur istediini söyledi.

Terör örgütünün havanl saldrlarna iaret eden Özer, Maalesef 11 vatandamz ehit oldu, 35in üzerinde yaralmz var. Acmz çok büyük, içimiz yanyor. Hangi terör örgütü olursa olsun, sivilleri hedef almasn knyoruz, buna karyz. ifadelerini kulland.

lçede u an durumun sakin olduunu, toparlanmaya çaltklarn dile getiren Özer, vatandan her eyi çok rahat gördüünü vurgulad.

- Bu olaylarn bitmesi için devletimize güveniyoruz

Özer, ilçenin daha önce de terör olaylar nedeniyle benzer aclar ve maduriyetler yaadn hatrlatarak, Bu olaylarn bitmesi için devletimize güveniyoruz. Var güçleriyle çalyorlar, onlara güvenimiz tam. Tek temennimiz bir daha insanlarmz ölmesin, içimiz yanmasn. Huzur istiyoruz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git