O İlçenin Başkanı Gözaltına Alındı

ADIYAMAN'da önceki gün 4 askerin şehit olduğu Kömür beldesinde, DBP'li belediye başkanı Yusuf Yuka'nın da aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.

Haberler 18.08.2018 - 09:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adyamann Kömür beldesinde geçen sal günü bir grup terörist mermer oca antiyesini basp atee verdi. Bölgeye sevk edilen askerleri tayan aracn, teröristlerin önceden döedii el yapm patlaycnn üzerinden geçmesiyle meydana gelen patlamada 2 asker yaraland. Önceki gün ise PKKl teröristlerin tuzaklad el yapm patlaycy infilak ettirmesiyle yaralanan askerlerden biri, kaldrld hastanede ehit oldu. Yarallar, hastaneye götürmek isteyen askerlerin bulunduu askeri sivil arac, terörist unsur zanneden güvenlik güçlerinin kazaen açt atele de 3 asker ehit oldu.

4 K DAHA GÖZALTINA ALINDI

Polis ve jandarma tarafndan düzenlenen ortak operasyonda önceki günkü olayla ilgisi bulunan 8 kii gözaltna alnd. Terör örgütüne yardm ve yataklk eden kiilere yönelik sürdürülen soruturma kapsamnda, bu sabaha kar ise düzenlenen operasyonlarda aralarnda Kömür Belde Belediye Bakan DBPli Yusuf Yukann da aralarnda bulunduu 4 kii gözaltna alnd. Evlerinde arama yaplan üpheliler, salk kontrolünün ardndan sorgulanmak üzere l Jandarma Komutanlna götürüldü.

GÖREVDEN UZAKLATIRILDI

çileri Bakanlnca bu sabah gözaltna alnan, Adyaman merkeze bal Kömür Belediye Bakan DBPli Hüseyin Yukann görevinden uzaklatrld açkland.

Adyaman merkez ilçeye bal Kömür Belediye Bakan Hüseyin Yuka hakknda, 14 Austos ve 16 Austos günlerinde meydana gelen terör olaylaryla ilgisi olduu üphesiyle Adyaman Cumhuriyet Basavclnca 16 Austos günü soruturma balatld. Konuyla ilgili çileri Bakanlndan yaplan açklamada, Hüseyin Yukann, Anayasann 127nci maddesinin 4üncü fkras ile 5393 sayl Belediye Kanununun 47nci maddesi gereince görevinden uzaklatrld kaydedildi.

Ana Sayfaya Git