O anları anlattılar

İran'ın Hoy kentinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin yıkıma yol açtığı Van'ın Başkale ilçesinde enkaz altından yaralı olarak kurtulanlar, o anları anlattı. Güvenlik Mahallesi'nde ahırda koyunlarına bakarken enkaz altında kalan Gıyasettin Arslan, anne-babası tarafından enkaz yığınları altından yaralı olarak çıkarıldığını, aynı mahallede yaşayan Fadime Acar ise depremde 6 çocuğunu kurtardığını, kendisinin de yıkılan duvarın altında kaldığını söyledi.

Haberler 26.02.2020 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rann Hoy kentinde 23 ubatta meydana gelen 5.9 iddetindeki deprem, Vann Bakale ilçesine bal Özpnar, Gelenler, Güvenlik ve Kakol mahallelerinde ykma neden oldu. 9 kiinin hayatn kaybettii ve 54 kiinin yaral olarak kurtarld depremde 255 konut ve 400 ahr ykld, 600ün üzerinde konut ar hasar ald. Depremde en büyük ykm ise 8 kiinin hayatn kaybettii Özpnar Mahallesinde yaand. Depremde yaral olarak kurtulanlar dehet anlar anlatt.

ENKAZ ALTINDA YARIM SAAT KALDI

Van 100. Yl Üniversitesi Aratrma Hastanesi ile Van Bölge Eitim Aratrma Hastanesinde tedavileri tamamlanan 36 yaral taburcu edilirken, 18 yaralnn tedavileri sürüyor. 11 vatandan tedavi gördüü Bölge Eitim Aratrma Hastanesinin Ortopedi servisinde tedavileri süren Güvendik Mahalllesinden Gyasettin Arslan, yarm saat enkaz altnda kaldn anlatarak, Depremde kurtulan annem efika ve babam Mehmet beni enkaz ynlar arasndan yaral olarak çkartt. Koyunlara ot verirken bir an sallandm hissettim. Enkazn altnda kaldm. Bacam ve kafamdan yaralandm. Koyun ve kuzularmn hepsi öldüler. Enkaz altnda yarm saat kaldm. Nefes alamyordum. Annem, babam ve komularm gelip beni kurtard. Onlar da evden kaçarak kurtulmular. 50 koyun ve 50 kuzum telef oldu. Hepsi de öldü, hiçbirini de kurtaramadk. Evimiz de ykld dedi.

Depreme darda yakalanan ve 7 çocuu ile kocasn kurtarmak isterken yklan duvarn altnda kalan omuz ve bacaklarndan yaralanan Fadime Acar ise halen o anlarn okunu yaadn söyledi. Arslan, Ben o srada dardaydm. Deprem olunca çocuklarm kurtarmak için tekrar eve girdim. Tam balkona geldiim srada yklan duvarn altnda kaldm. 6 yandaki kzmn bana da ta isabet edip yaraland. Beni kocam kurtard. Kocamla birlikte 9 nüfusuz. Hepsi sa kurtuldu. Ben ve 6 kzm yaralandk diye konutu. Depreme Gelenler Mahallesinde koyunlarn otlatmaya giderken darda yakalanan Eklime Ik (36) ise, eve girip çocuklarn kurtaran ve bu esnada meydana gelen artçlar nedeniyle yklan bir duvarn altnda kalarak omuz ve bacaklarndan yaraland. Kocas tarafndan enkaz altndan çkartlan Ikn Van Bölge Eitim Aratrma Hastanesindeki tedavisi sürüyor.

Ana Sayfaya Git