O anları anlattı

MISIR'da yasak olmasına karşın macera olsun diye Keops Piramidi'ne tırmanan Diyarbakırlı doğa sporcusu Enam Seyrek, "Zirvedeki görüntü muhteşemdi" dediği tırmanışı anlattı.

Haberler 27.04.2017 - 08:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Trekking, sualt dal, yamaç paraütü, bisiklet bata olmak üzere bir çok faaliyette bulunan Diyarbakr Doa Sporlar Kulübü (DDOSK) üyesi 28 yandaki Enam Seyrek, 3 arkadayla birlikte turistik gezi için gittikleri Msrda, yasak olmasna ramen geçen 27 martta Msrn en büyük piramidi olan Keopsun tepe noktasna çkt.

BENDEN ÖNCE 3 K TIRMANMI

Diyarbakrda bahçe ekipmanlar satan bir firmada çalan Enam Seyrek, tarihi On Gözlü Köprü ve altndan akan Dicle Nehri kysnda Msrn en büyük piramidine trmannn ayrntlarn anlatt. Kendisinden önce bir Alman, bir Rus ve Türkiyeden de Fatih Kömürcünün Keops Pirimidine çktn, internette yapt aratrmada örendiini belirten Seyrek, 3 arkadayla birlikte Kzldenizde dal yapmak için Msra gittiklerini söyledi.

Seyrek, Önce Kzldenizde dal planlar yaptk. Msrn Sina Yarmadasnda, Kzldeniz kysnda bulunan tatil kenti arm El eyh kentinde dal yaptk. Sonra Lukson ve en son da Kahireye gittik. Kahireyi bilerek en sona braktk. çünkü Keopsa trmanmay planlamtm. Günee alerjim vard ve zirvedeyken çadra ihtiyacm olacan düündüüm için gölgelik çadr aldm. Ama girite üst aramas yapan polis, çadr benden ald. Piramitlerin olduu bölgeye çadrsz geldik dedi.

140 METRELK KEOPS PRAMDNE 10 DAKKADA çIKTI

Yaklak 140 metre yüksekliindeki Keops Piramidi çevresindeki güvenlik görevlilerinin bir anlk dalgnlndan yararlanarak bir anda piramide trmanmaya baladn kaydeden Seyrek, yaad o dakikalar öyle anlatt:

Keops Piramidinin olduu yerde görevlilerin bo bir anndan yararlanarak piramide trmanmaya baladm. Güvenlikçiler beni farkettii zaman ben yarsna kadar çkmtm. Bir çok dilde inmem için bana bardlar. Trmanm yaklak 10 dakika sürdü. Benim için drone uçuruldu ve arkamdan dac bir polis geldi. Gelen polis zirvedeyken bana sürekli durmam ve inmem için baryordu. Nefes nefese kalm ve yorulmutu, ama ben planm önceden yapmtm. Her eye ramen devam ettim. Tepeye çktmda oturdum ve beni izleyen görevli polisin gelmesini bekledim. Zirvedeki görüntü muhteemdi. çkarken ve zirvedeyken çektiim video ve fotoraflarn bulunduu hafza kartn alacaklarn biliyordum. Bu yüzden ikinci bir hafza kart almtm yanma. Yanma gelen polise, ameliyatl olduumu söyleyip, yarama bakmam için bana 2 dakika müsade etmesini söyledim. O da bunu kabul edince, fotoraf ve görüntülerin bulunduu hafza kartn ortumun lastik boluuna yerletirip, kameraya bo olan ikinci hafza kartn taktm ve biraz çekim yaptm. Hani bo görünmesin diye.

NERKEN çÖPLER TOPLADIM

niimin yarm saat süreceini düünüyordum. Ama görevli polisin gösterdii güzergahtan inince 5 dakikada aa indik. Aa inerken piramit üzerinde gördüüm çöpleri topladm. Bu yüzden aada beni bekleyen görevliler tebrik etti. Aada ambulans ve zrhl araçlarla salk ekipleri beni bekliyordu. Sonra beni karakola götürüp bir yerde oturttular. çektiim foto ve görüntüleri vermezsem beni brakmayacaklarn söylediler. Piramide çkmadan önce arkadalarma bama bir i gelmesi halinde Türk Konsolosluuna haber vermelerini söylemitim. Ama 6 saat karakolda gözaltnda tutulduktan sonra, az görüntülerin bulunduu ikinci hafza kartn onlara verdiim için beni serbest braktlar.

Daha önce rana gittiini kaydeden Enam Seyrek, hayallerinin peinde kotuunu belirterek, kendisi gibi düünen insanlara da hayallerinden vazgeçmemelerini önerisinde bulundu. Seyrek, Msrdan sonra imdi Afganistana gitmeyi düünüyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git