O anları anlattı

Bitlis'in Hizan ilçesinde 21 Ocak'ta çığ düşmesi sonucu 5 askerin şehit olduğu, 14 askerin yaralandığı olayda, ekibiyle 12 saat dağda mahsur kalan Dr. Akar, yaşadıklarını anlattı.

Haberler 31.03.2018 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bitlisin Hizan ilçesinde 5 askerin ehit olduu, 14 askerin yaraland olayda, ekibiyle 12 saat dada mahsur kalan ve Salk Bakanlnca yln doktoru seçilen l Ambulans Servisi Komuta Kontrol Merkezi Bahekimi Dr. M. Samet Akar, yaadklarn anlatt.

Dr. Akar, 21 Ocakta yaanan olayn kendilerine öle saatlerinde bildirildiini ve haberi alr almaz ekibini toplayarak bölgeye hareket ettiklerini söyledi.

Olay yerine ulamaya çalrken dier ekipleri de organize ederek ç bölgesine gelmelerini saladn anlatan Akar, bu srada zorlu doa koullaryla da mücadele ettiklerini belirtti.

- çdan çkardmz askerlerimizi helikoptere teslim ettik

Bir süre sonra 27 kiilik ekibiyle ç bölgesine ulatklarn, ehit 5 asker ile yaralanan 14 Mehmetçikin helikopterle hastaneye ulatrlmasn saladklarn dile getiren Akar, yaadklarn öyle anlatt:

Olay yerine ulatmzda bizi askeri helikopterle çn dütüü daa braktlar. ç altndan çkardmz ehitlerimizi ve kurtardmz yaral askerlerimizi helikoptere teslim ettik. Daha sonra kar ya ve elveriiz corafi koullardan dolay helikopter bizi almaya gelemedi. Yaklak 12 saat boyunca dada tahliye noktasnda Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) çadrlarnn kurulduu bölgeye ulamaya çaltk. 27 kiilik ekip o bölgeye ulatk. çok ükür hiçbirimizde bir sknt olmad. Güvenliimiz için canlarn ortaya koyarak görev yapan ehitlerimize Allahtan rahmet, yarallarmza da acil ifa diliyoruz.

- Benim için tarif edilemez bir gurur

Acil salk çalan ve l Ambulans Servisi Bahekimi olarak bata kendisi ve tüm ekibinin, Bitlis halkna ve askerlere hizmet verdiini ifade eden Akar, artlar ne olursa olsun hzl ve en kaliteli hizmeti vermeye hazr olduklarn vurgulad.

Bahekimlik görevine yaklak 5 ay önce atandn, bu sürede özverili çalmalar gerçekletirdiklerini ifade eden Akar, öyle devam etti:

Bundan dolay l Salk Müdürlüümüz, ismimin de yer ald bir listeyi bakanlmza göndermi. Deerlendirme sonucu bakanlmz beni Bitliste yln doktoru seçti. Ödülümü, 14 Mart Tp Bayram dolaysyla Ankarada düzenlenen törende Sayn Salk Bakanmz Ahmet Demircann elinden aldm. Yine Külliyedeki törene de katldk. Sayn Cumhurbakanmz, buradaki konumasnda adm zikretti. Cumhurbakanmza teekkür ediyorum. Bu benim için tarif edilemez bir gururdur. Yine beni Bitliste yln doktoru seçtikleri için l Salk Müdürümüz Koray Okura ve Salk Bakanmza teekkür ediyorum.

Bitlis Valisi smail Ustaolunun da mahsur kalan salkçlara baar belgesi verdiini aktaran Akar, 7 gün 24 saat tüm zorluklara ramen tüm ekipleriyle özverili ekilde çalacaklarn vurgulad.

Ana Sayfaya Git