O baba serbest!

Cinsel taciz sanığı baba, 25 günlük tutukluktan sonra serbest bırakıldı.

Haberler 15.03.2017 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRda u anda 16 yanda olan öz kz M.A.ya 6 yl boyunca cinsel tacizde bulunduu suçlamasyla tutuklanan ve 18 yl hapis istemiyle yarglanan 37 yandaki M.A., 25 gün tutuklu kaldktan sonra serbest brakld. Cumhuriyet Savcs, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl ile madur avukatnn, sann tutuklanmas yönündeki talepleri mahkemece reddedildi.

Merkez Balar lçesinde ailesi ile birlikte ayn evde oturan M.A., iddiaya göre 23 Aralk 2016 tarihinde okuldaki öretmenine 6 yldan bu yana babasnn cinsel tacizine uradn anlatt. Öretmenin durumu çocuun ailesine anlatmas üzerine, anne S.A. polis merkezine giderek ikayetçi oldu. Gözaltna alnan seyyar satc baba M.A., çkarld mahkemece tutukland.

SAYISIZ KEZ CNSEL STSMARDA BULUNDU

Soruturma balatlrken, hazrlanan iddianamede M.A. hakknda, zincirleme ekilde çocuun cinsel istismar suçundan 18 yla kadar hapis cezas istendi.

üpheli M.A.nn 2010-16 yllar arasnda öz kz M.A.ya saysz kez cinsel istismarda bulunduunu belirten savc, cinsel tacize kar çkan madurun tehdit edildiini ifade etti. üphelinin haftada 1-2 kez, evde kimsenin bulunmad zamanlarda eylemini gerçekletirdiini kaydeden savc, madur ve annesinin ikayetçi olduunu belirtti. üphelinin suçlamalar kabul etmemesine kar, ailenin iki akrabasnn tank olarak dinlendiini belirten savc, madurun tanklara da cinsel tacizi anlattnn ortaya çktn ifade etti.

25 GÜNDE TAHLYE EDLD

ddianamenin kabulü ardndan hazrlk durumasn yapan 7nci Ar Ceza Mahkemesi, sank M.A.y 25 gün tutuklu kaldktan sonra geçen 17 Ocakta tahliye etti.

Davann ilk durumasnda ifadesi alnan anne S.A. einin yllarca çocuklarn taciz ettiini belirterek, 3 ay önce duydum ve hemen ikayet ettim. Tutuklandktan hemen sonra serbest brakld. Serbest braklnca dier çocuumun okuluna gidip saldrm ve darp etmi. Sürekli beni arayp rahatsz ediyor. Kzm ondan nefret ediyordu. ki kzm birbirinden habersiz tacize uram. Olaydan sonra boama davas açtm dedi.

BABAM BEN DE TACZ ETT

Durumada tank olarak ifadesi alnan 15 yandaki H.A. ise babasnn kendisini de taciz ettiini anlatrken öyle konutu:

Babam her eve geldiinde yanma gelerek sarlmak ve dokunmak istiyordu. Ben izin vermeyerek odama çekiliyordum. Israr ediyor, kapnn kilidi olmad için bazen yanma gelip dokunuyordu. Kendisine barp çaryor, kar koyuyordum. Kendisini anneme söylemekle tehdit ettiimde Ben temize çkarm senin adn kötüye çkar diyordu. Yanna gitmediimde beni eve hapsediyor, hiçbir yere göndermiyordu. Ablama yaplanlardan haberim yoktu. Ne amaçla çardn anlyordum. Onun için gitmiyordum. Babam okula gelmi. Ben bam öne eik ekilde eve gidiyordum. Bir anda bir tokat att. Yanmda 4-5 tane okuldan erkek arkadam vard. Babam onlara da saldryordu.

SAVCI VE AVUKATLAR TUTUKLANMASINI STED, MAHKEME REDDETT

Durumada söz alan madur avukat Mahmut çiftçi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl avukat Remzi Atalay ve Cumhuriyet Savcs, sann aileyi ve maduru tehdit ettiini, iddet uyguladn savunarak tutuklanmasn istedi. Ara kararlarn açklayan mahkeme, sank M.A.nn tutuklanmas istemlerini reddetti.

SERBEST BIRAKILDIKTAN SONRA OKULA GDP KIZINA SALDIRMI

Hakknda evden uzaklatrma karar verilen sann telefon ve mesaj yolu ile tacize devam ettirdiini belirten madur avukatlar, u iddialarda bulundu:

Okuldan çkarken yanndaki arkadalarn ve çocuu tehdit ve darp ediyor. çocuklarn can güvenlii yok, sann darda olmas çocuklar için tehlikedir. Alnan tedbir yetersiz kalyor. Her an bu çocuklara zarar verebilir. Zaten sürekli tehdit ediyor. Madurun küçük kardei tank olarak dinlenirken, babasnn kendisini de taciz ettiini söyledi. Mahkemenin suç duyurusunda bulunmamas, ilem yapmamas bu kiiyi cesaretlendiriyor. Hatta mahkemeden çkarken yüzümüze gülerek çkt. Bu kiinin bir an önce tutuklanmas gerektiini düünüyoruz. Tutuklanmasna ramen mahkeme tarafndan serbest braklmas kabul edilebilir bir durum deil. Sann serbest braklmas bizce hukuki bir karar deildir.

Ana Sayfaya Git