O bayrak inmez!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Kerkük'ün sadece Kürtlerin değil, Türkmen ve Arapların da şehri olduğunu belirterek, "Hiçbir taraf Kerkük'ün geleceğine tek başına karar veremez." dedi.

Haberler 06.04.2017 - 09:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Barzani, Musuldaki operasyonlar takip ederken mayna basarak hayatn kaybeden kadn gazeteci ifa Gerdi için Erbilde düzenlenen anma törenine katld.

Törendeki konumasnda Kerkük l Meclisinin ald tek tarafl referandum kararn deerlendiren Barzani, unlar söyledi:

O BAYRAK NMEZ

Sayn Türkiye Cumhurbakan Erdoan gibi, Kerkükün sadece Kürt ehri olmad görüüne katlyoruz. Kerkük Arap, Türkmen ve herkesin ehridir. Biz de bu gerçeklii kabul ederek aynsn söylüyoruz. Kerkük geçmite olduu gibi gelecekte de orada yaayan tüm unsurlarn olacaktr. Kerkükün geleceine onlar karar verecektir. Hiçbir taraf Kerkükün geleceine tek bana karar veremez. Kürt, Arap, Türkmen ve Hristiyanlar kentin geleceine birlikte karar verecekler.

Neçirvan Barzani, Kerkükte IKBY bayra aslmasnn da yeni bir mesele olmadn savunarak, Bayrak meselesi gereinden fazla abartld, olay yanstlan ekilde deildir. DEAn 2014 ylnda Musulu ele geçirdii döneme bakarsanz, Kerkükün durumunun çok kötü olduunu hatrlarsnz. Kerkükü koruyan Pemerge idi. Kerkük o bayran altnda korundu. dedi.

Kerkük l Meclisinde dün Türkmen ve Arap üyelerin boykot ettii, sadece Kürtlerin katld oturumda kentin geleceinin tayini için referanduma gidilmesi karar alnmt.

Ana Sayfaya Git