O da Muş'tan gelip katıldı

Muş'tan gelen anne Gülbahar Teker "Oğlum için buraya geldim. Oğlumu almadan gitmeyeceğim. HDP çocuğumu götürdü" iddiasında bulundu.

Haberler 09.01.2020 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin, daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbetine katlm artyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylülde balatt oturma eylemi 128inci gününe girdi.

Mutan gelerek oturma eylemine katlan anne Gülbahar Teker, olu Muhammed Eminin 6 yl önce 26 yandayken Batmanda kaybolduunu söyledi.

OLUMU STYORUM

Olunu her yerde aradn ifade eden Teker, sonunda HDPliler araclyla kandrlarak daa götürüldüünü örendiini belirtti.

Teker, Olum için buraya geldim. Olumu almadan gitmeyeceim. HDP çocuumu götürdü. dedi.

Bir telefon görümesinde olunun, HDPlilerin kendisini daa götürdüünü anlattn aktaran Teker, Olum, Anne beni HDP binasna götürdüler, ben gelmek istiyorum ama korkuyorum, gelemiyorum. dedi. Gelsin, devlete teslim olsun. PKKya karyz. Milletin çocuklarn kandrdlar, daa çkardlar. Türkiye olmasa, devlet olmasa biz ne yaparz? Herkesin çocuu gelsin, teslim olsun. ifadelerini kulland.

KMSEMZ YOK DEVLET BZE BAKIYOR

2014 ylnda Batmanda kaçrlan olu Mehmet Emin için Mutan gelen Gülbahar Teker, olunun Suriyenin Kaml kentindeki terör örgütü kamplarnda olduunu geçen yl örendiini söyledi. Teker, oluna güvenlik güçlerine teslim olmas için çarda bulunarak, unlar söyledi:

Ben olum için geldim. Olum terör örgütü PKKnn yannda durmasn, gelip teslim olsun. Kimsemiz yok devlet bize bakyor. Olum 6 yl önce Batmanda kayboldu. Geçen yl Suriyenin Kaml kentinde olduunu örendik. Allah, Muhammed hakk için gelsin, bize sahip çksn. Kimsemiz yok devlet bize sahip çkyor. Beni bu halde braktn gittin olum niye gittin? Allah devletten raz olsun.

Ana Sayfaya Git