O dava ağır cezada!

DİYARBAKIR'da bir kafede oturan Amedsporlu 3 futbolcunun gizlice fotoğrafını çeken garson O.D. ve fotoğrafı sosyal medyadan özel mesajla futbolculara gönderen kuzeni Ş.E., futbolcuların şikayeti üzerine kafe sahibi C.S. ve arkadaşı A.T. tarafından boş bir araziye götürülerek dövüldü. Garson ve arkadaşını soyarak şişeye oturtma girişiminde de bulunduğu iddia edilen C.S. ve A.T. hakkında Asliye Ceza Mahkemesi'nde 19.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Haberler 23.01.2018 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yarglamay yapan Asliye Ceza Mahkemesi ilk celsede olayn cinsel istismar olabileceini belirterek dosyay Ar Ceza Mahkemesine gönderdi. Ar Ceza Mahkemesinin kar görevsizlik karar üzerine dosya uyumazln çözülmesi için Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesine gönderildi. stinaf Mahkemesinin karar üzerine davann yarglamasna Diyarbakr 6nc Ar Ceza Mahkemesinde baland. Durumada görüünü açklayan savc, sank C.S.nin tutuklanmasn istedi. Tutuklama talebini reddeden mahkeme durumay erteledi.

ddianameye göre, Kayapnar ilçesinde bir kafede garson 17 yandaki O.D., 24 Aralk 2016 tarihinde kafede oturan Amedsporlu futbolcular A.G., E.B. ve L.T.nin gizlice fotorafn çekerek, 16 yandaki kuzeni .E.ye gönderdi. Fotorafn .E. tarafndan sosyal medyadan futbolculara gönderilmesi üzerine, 3 futbolcu kafe sahibi C.S.yi çararak ikayetlerini dile getirdi. Olaya sinirlenen kafe sahibi C.S., arkada A.T.yi yanna alarak, garson O.D.yi zorla otomobile bindirip, kuzeni .E.nin evinin önüne gitti. Kuzeninin aramas üzerine gelen 16 yandaki .E.yi de araca bindiren kafe sahibi ve arkada, iddiaya göre madurlar yol boyunca döverek, bo araziye götürdü. ddianamede madurlar tekme, yumruk ve talarla dövdüü öne sürülen C.S. ve A.T.nin, garson O.D. ve kuzeni .E.nin soyunarak ieye oturmasn istedii, iki kuzenin kyafetlerini çkarap, karanlk havada ieye oturmu gibi yapt yer ald. C.S. ve A.T.nin bu ekilde madurlarn fotorafn çektiini belirten savc, üphelilerin madurlar bir süre daha döverek, kafeye getirdiklerini ve futbolcularla yüzletirdikten sonra serbest braktn kaydetti.

SAVCI: EYE OTURTMA TEEBBÜSÜ HAKARET

Garson O.D. ve kuzeni .E.nin olay anlatmas ile ailelerin ikayetçi olduunu belirten savc, hastaneye götürülen iki gencin basit yaralandna ilikin rapor verildi. ddianamede, üphelilerin Sizi silahla vuracaz ve buraya gömeceiz diye tehdit ettii, üpheli C.S.nin ifadesinde madurlar bo araziye götürüp dövdüklerini kabul ettii ancak, ieye oturtma giriimini kabul etmedii kaydedildi. ddianamede, madurlarn ieye oturtulma teebbüsünün cinsel amaç tamad ve madurlar küçük düürmek amacyla yapld için hakaret suçu kapsamnda kald, olayn cinsel saldr kapsamnda deerlendirilemeyecei kaydedildi. ddianamede, kafe sahibi C.S. ve arkada A.T. hakknda 5.5- 19.5 yl hapis cezas istenirken, ühelileri azmettirdii iddia edilen 3 futbolcu hakknda ise takipsizlik karar verildii belirtildi.

ddianamenin kabulü ardndan tutuksuz sanklar C.S. ve A.T.nin yarglamas Diyarbakr 14üncü Asliye Ceza Mahkemesinde yapld. lk durumada ieye oturtma giriiminin cinsel istismar olabileceini belirten mahkeme, görevsizlik karar vererek dosyay Ar Ceza Mahkemesine gönderdi. Ar Ceza Mahkemesinin kar görevsizlik karar vermesi üzerine dosya uyumazln çözülmesi için Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesine gönderildi. stinaf Mahkemesi ise davaya Ar Ceza Mahkemesinin bakmasna karar verdi.

SADECE DARP ETTM

stinaf Mahkemesi karar üzerine C.S. ve A.T.nin yarglamasna Diyarbakr 6nc Ar Ceza Mahkemesinde baland. Durumaya tutuksuz sanklar; C.S. ve A.T., madurlardan .E. ve taraf avukatlar katld. fadesi alnan sank C.S. suçlamalar kabul etmediini belirterek, öyle dedi:

Sadece darp iddiasn kabul ediyorum. Hakaret, tehdit ve cinsel istismar suçunu kabul etmiyorum. Araca zorla bindirip götürmedim. Kesinlikle video kayd almadk ve antaj yapmadk. Böyle bir kayt da yoktur. Kesinlikle ieye oturtma giriimi olmad. dedi.

Madur .E. ise, iki sanktan da ikayetçi olduunu belirterek, Sank yalan söylemektedir. kisi de olay yerindeydi. Bizi araca zorla bindirip, darp ettiler. Araçta hakaret ve tehdit ettiler. kimizden ieye oturmamz istediler. ie vücuduma temas etti. Sonra darp etmeye devam ettiler. Srayla üzerimize ta attlar. Küfür edip, Sizi buraya gömeceiz, kafanza skacaz. diyorlard. Sonra bizi arabaya bindirdiler. Arabada srayla dövüyorlard. Bizi kafeye götürdüler. Bizi götürdüklerinde 3 futbolcu da kafedeydi.

FUTBOLCU E.B. YANIMIZA GELDKLERNDE DAYAK YEM HALDELERD

Olay günü fotoraf çekilen futbolculardan E.B. ise, tank olarak verdii ifadesinde madurlara yönelik herhangi bir eylem görmediini ve olayn içinde olmadn söyledi, E.B. öyle konutu:

Olay yaandnda ben yoktum. Kafedeyken Instagram hesabndan fotorafmzn paylaldn gördük. Resmin çekildii yer belliydi. Bunu ilgililere söyledik. çocuklar yanmza geldiklerinde dayak yemi haldelerdi. Instagram hesabnda fotorafmz altnda Siz gününüzü göreceksiniz eklinde tehdit ve hakaret yorumlar yaplmt. Kafe sahiplerinden sadece sorumlusunun kim olduunun bulunmasn istedik. Kesinlikle bir zarar gelmesini istemedik.

Davaya ilikin görüü sorulan savc, hakknda kuvvetli suç varln gösteren somut kantlar bulunmas nedeniyle sank C.S.nin tutuklanmasn istedi. Avukat savunmalarnn ardndan ara kararn açklayan mahkeme, sann tutuklanmasna ilikin istemi reddederek, eksiklerin tamamlanmas için durumay erteledi. Mahkeme, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlnn durumaya katlma istemini de kabul etti.

Ana Sayfaya Git