O doktora hapis!

DİYARBAKIR'da 37 haftalık hamileyken kontrol için hastaneye giden, daha sonra evine gönderilen ve aynı gece bebeğini kaybeden Gülistan Ağırbaş için Doktor Genceddin Öner hakkında açılan, 'Görevi kötüye kullanma' davasında Öner'e, 10 ay hapis cezası verildi.

Haberler 10.03.2017 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ei eyhmus Arban stanbulda geçici içi olarak çalmas nedeniyle ailesi ile birlikte yaayan 37 haftalk hamile Gülistan Arba (20), 23 Austos 2012 günü kontrol için Diyarbakr Kadn Doum ve çocuk Hastalklar Hastanesine gitti. lk hamilelii olmas nedeniyle sk sk kontrole giden Arba, hastanede Uzman Doktor Genceddin Öner tarafndan muayene edildi. ddiaya göre genç kadna gebeliinde hereyin normal seyrettiini söyleyen doktor, 3 gün sonra tekrar kontrole gelmesini söyleyerek evine gönderdi. Eve gittikten sonra iddetli karn ars balayan genç kadn, hastaneye kaldrld. Muayenede genç kadnn karnndaki bebein öldüü tespit edilince, Arba ailesi savcla suç duyurusunda bulundu. ikayet üzerine savclk, Diyarbakr Valiliinden soruturma izni için ön inceleme yaptrlmasn istedi.

HASTANE BAHçESN YATAKLARLA DOLDURMAMIZ GEREKR

Ön inceleme kapsamnda ifadesi alnan Doktor Genceddin Öner, hastanenin hitap ettii nüfus younluuna göre doktor bana düen hasta saysnn çok fazla olduunu, günde bazen 100- 120 hastaya baktklarn söyledi. Bu hastaya prosedürlerin eksiksiz uygulandn belirten Dr. Öner, Bu hastalar Aman birey olmasn endiesiyle yatrdmzda, hastane bahçesini yataklarla doldurmamz gerekir dedi.

Yaplan inceleme sonucu hazrlanan raporda Doktorun kusurunun olmad kanaatine varld ve bu nedenle soruturma izni verilmemesi istenmesine ramen Diyarbakr Valilii soruturma izni verilmesine karar verdi.

ADL TIP DOKTORU KUSURLU BULDU

Doktor Genceddin Önerin bu karara itiraz ise Bölge dare mahkemesince reddedildi ve tosya savcla gönderildi. Soruturma balatan savclk, Adli Tp Kurumu 1inci htisas Kurulundan rapor istedi. Adli Tp raporunda da NST incelenmesinde bebein rahim içinde skntda olduu, gebenin hastaneden taburcu edilmeden takip edilmesinin zorunlu olduu, doktorun hastay taburcu etmesi nedeniyle kusurlu olduu belirtildi.

10 AY CEZA 6 BN LRA PARAYA çEVRLD

Adli Tp raporu üzerine soruturmay tamamlayan savclk, 6 Eylül 2013 tarihinde hazrlad iddianamede, Genceddin Önerin Görevi kötüye kullanma suçundan 1 yldan 3 yla kadar hapisle cezalandrlmasn istedi. ddianamenin kabul edilmesi ile yarglamas yaplan sank Genceddin Öner Adli Tp Kurumu raporlar arasnda çeliki olduunu belirterek, Salk Bakanl Yüksek Salk urasndan rapor aldrlmasn istedi. Yüksek Salk uras raporunda da sann kusurlu olduunun belirtilmesi üzerine mahkeme 11 Mart 2015 tarihinde dava ile ilgili karar verildi. Doktor Genceddin Öneri önce 1 yl hapis cezasna çarptran mahkeme, sann durumadaki saygl davranlarn dikkate alarak cezay 10 aya indirdi ve 6 bin lira para cezasna çevirdi.

110 BN LRA TAZMNAT DAVASI

Ceza davas ile ilgili kararn verilmesi üzerine Arba ailesinin avukat Mehmet Koyuncu, Salk Bakanlna bavurarak, salk hizmetindeki kusur nedeniyle tazminat talep etti. Bakanln talebi reddetmesi üzerine Avukat Koyuncu geçtiimiz günlerde Salk Bakanl aleyhine 110 bin lira tazminat davas açt. Davay kabul eden dare Mahkemesine savunma dilekçesi gönderen Salk Bakanl Hukuk Müavirlii, talebinin haksz zengilmeye yol açacan öne sürerek reddine karar verilmesini istedi. Dava ile ilgili kararn önümüzdeki günlerde verilmesi bekleniyor.

Ana Sayfaya Git