O hayırsever Diyarbakır'da

Yoksul ve fakir semtlerdeki "borçlu" vatandaşların mahalle bakalında olan borçlarını ödeyen ve evlerinin kapısının önünde para sarfı bırakan gizemli hayırsever bu kez Diyarbakır'da ortaya çıktı.

Haberler 14.02.2020 - 00:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin birçok ilinde veresiye defterlerini silip, vatandalara para datan gizemli hayrsever, bu kez Diyarbakrda ortaya çkt. Kentteki baz bakkallar gezen hayrsever, toplam 12 bin 500 liralk borcu sildirdi.

HAYIRSEVER DYARBAKIRDA

Merkez Yeniehir ilçesi Fiskaya Mahallesindeki Mehmet Kzlhann bakkalna urayaran gizemli hayrsever, vatandalarn 12 bin 500 liralk borç defterini sildi. Defterin yapraklarn kopararak yakan hayrsever, hem vatandalarn hem de esnafn yüzünü güldürdü. Vatandalar, teekkür ettikleri gizemli hayrseveri tanmak istediklerini söylediler.

Hayrsever tarafndan 12 bin 500 liralk borç defterinin kapatldn aktaran bakkal Mehmet Kzlhan, pein paray verip, defteri yrtp aldn dile getirdi. Kzlhan, Biri geldi, haber verdi, bu mahallenin borçlarnn hepsini sileceini söyledi. Bende gel dedim, yan komum olan berberi çardm. Defterimi kontrol etti, toplam 12 bin 500 lira param pein verip borç katlarn yrtp ald. Kim buraya borcunu ödemeye gelirse borçlarnn silindiini söylüyorum, herkes Allah ondan raz olsun diyor. Kiminin borcu 500 lira, kiminin 100 lira, hepsini sildi dedi.

BORC DEFTERN SLDRD

Borcu olan vatandalardan rfan Yapan ise borçlarnn silindiine inanmadn, bakkala gelip tekrardan sorduunu söyledi. Yapan, Geçen camiye gittim, millet birinin gelip mahallenin borçlarn sildiini söyledi, bende çok inanmadm, gelip sordum Borcum ne kadar diye. Borcumun olmadn söyledi. Ben o anda sevindim, Allah raz olsun borcumu sildi. Ben bu yama kadar ilk kez böyle bir ey gördüm. Ben eker, ya, çorba gibi eyler almtm, o adam görürsem çok teekkür edeceim diye konutu.

Esrarengiz hayrseveri gören berber Adnan Katmer, borcu sildiren vatandan uzun boylu, esmer biri olduunu söyledi. Katmer, Geçenlerde bir yardmsever gelip burada vatandalarmzn borçlarn sildi, Allah ondan raz olsun. Uzun boylu, esmer biriydi. Vatandalarn borcunu silenden Allah raz olsun eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git