O ilkokul mezunu!

Diyarbakır’da yaşayan ilkokul mezunu Fesih Gündoğar, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan ve yaklaşık 5 bin yıllık tarihi ile dünyanın sayılı yapıları arasında bulunan Diyarbakır surlarının 1/25 ölçeğinde maketinin yapımına başladı.

Haberler 27.12.2019 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarihi ile dünyann ve Türkiyenin sayl kentleri arasnda gösterilen Diyarbakrn simgelerinden olan ve 5 kilometrelik uzunluu, yaklak 12 metrelik yükseklii 4 yöne açlan kaplar, 108 burcu ile dünyann sayl eserleri arasnda yer alan UNESCO Dünya Kültür Miras Listesinde bulunan Diyarbakr Surlar Fesih Gündoar tarafndan minyatürü yaplmaya baland.

Gerçein 1 metresini 4 santime çevirdim

Fesih Gündoar, asl mesleinin oto tamircisi olduunu söyledi. 1984ten beri maket yaptn belirten Gündoar, Tabi daha çocukken 4-5 yandayken gördüüm evleri bile hatrlayp yapyorum. Tek tek dola, ölç. lkokul mezunuyum. Dört senelik okul okudum. Matematik bir de resmim iyiydi. El beceri, hayal gücü bunlarn da mevcut olmas lazm. Onu 1/25 ölçeinde yapyorum. Gerçein 1 metresini 4 santime çevirdim. u ana kadar 56 burç yaplm. 52 burç eksik, 6 da hamida höyüü. O da bitince Diyarbakrn herhangi bir yerine kurulacak. çinde baz belirli eyler yaplacak. Cami, kilise, han, hamam. Buna benzer kaç tane ev yaplacak. 3 buçuk senedir yapyorum. Bunu bitirdiim gün ona baladm. Hiç zaman kaybetmeden. çalmalar devam ediyor. Surlar yaklak 5 sene sürer. 3 buçuk senesi hariç. ç ksm da daha belli deil dedi.

Ana Sayfaya Git