O intihar etmez ki!

Kayıp Gülistan'ın ablası Aygül Doku "İntihar etmek isteyen, düşünen biri KPSS kitabı alır mı? Gülistan intihar etmişse o çocuk (erkek arkadaşı) bunu yine biliyor"

Haberler 17.01.2020 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuncelide nerdeyse iki haftay bulan kayp üniversite örencisi 21 yandaki Diyarbakrl Gülistan Dokunun bulunmas için ekiplerce balatlan arama çalmalar aralksz devam ederken, olayla ilgili ilginç gelimeler de yaanmyor deil. Bir dizi iddialar gündeme gelirken, kayp kzn ablas Aygül Doku, kz kardeinin intihar ettii yönündeki iddialarn gerçei yanstmadn ifade ederek, ntihar etmek isteyen, düünen biri KPSS kitab alr m? Gülistan intihar etmise o çocuk (erkek arkada) bunu yine biliyor dedi.

GÜLSTANI EKPLER ARIYOR

Munzur Üniversitesi Tunceli Meslek Yüksekokulu çocuk Geliimi Bölümü 2. snf örencisi Gülistan Dokunun, ailesinin 6 Ocakta yapt kayp bavurusu üzerine balatlan arama çalmalarna l Afet ve Acil Durum Müdürlüü (AFAD) görevlilerinin yan sra Elaz Emniyet Müdürlüüne bal dalgçlar, Deniz Kuvvetleri ve jandarma su alt arama kurtarma dalgçlarndan oluan 40 kii katlyor.

Uzunçayr Baraj Gölü ky eridi ile Dinar Deresi çevresinde younlatrlan çalmalara Deniz Kuvvetleri ile Jandarma Genel komutanlklar personeli de kameral su alt robotlaryla destek veriyor. Arama çalmalarnn 11inci gününde de Gülistan Dokuya ait herhangi bir ize rastlanmad.

SNYAL TEKNK HATA MI?

Gülistan Dokunun ablas Aygül Doku, gazetecilere yapt açklamada, 12 gündür kardeinden haber alamadn söyledi. Görütüü tüm yetkililerin kardeinin teknik olarak Uzunçayr Baraj Gölünde olduu yönünde bilgi verdiini anlatan Doku, öyle konutu:

Diyorsunuz ya yüzde 95 suda diye, madem kardeim burada bana cesedini verin. Hiçbir ey istemiyoruz, her gün ölüyoruz, bir umutla diriliyoruz. Biri geliyor Gülistan yayor diyor, baka biri Gülistan ölmü diyor. Hiçbir ey istemiyorum. Eer kardeim buradaysa lütfen çalmalar hzlandrsnlar. Özellikle Cumhurbakanna sesleniyorum. Benim kardeimi ölü ya da diri versinler. Ayrca sinyal ile ilgili savclk tarafndan 4 saniyelik sinyalin teknik bir hata olduu bize söylendi.

NTHAR MEKTUBU MUAMMASI

Kardei Gülistann odasnda bulunan intihar mektubuna da deinen Doku, unlar kaydetti: Ben yurtta eyalarn aramaya gittiimde bir not bulduumda oturup aladm. Bunun gerçek bir mektup olduunu zannederek. Sonra oda arkadalar, onun çok samimi arkadalar geldi bana güldü ve abla sen buna m alyorsun. Bu geçen yl bizim birlikte hazrladmz bir aka dedi. Mektubu da u, Gülistan çok dank biriymi, Gülistanda bunu zaten öyle bir dille ifade ediyordu arkadalar ben öldükten sonra odam, yatam toplayn, bana kirli demesinler eklinde esprili bir dille anlatm.

KPSS KTABI ALIRMIY DI?

Doku, kardeinin kaybolmadan önce yapt son görümeleri öyle aktard: Gülistan 11.15de arkadan aryor ve diyor ki, Kübra biz akam görüelim, daha çocukla bulumadan önce söylüyor. Dün ben bütün belgeleri, tutanaklar sakin bir kafayla incelediimde çocukla (erkek arkada) görümeden önce Kübra biz akam bulualm diyor. Gülistan çocukla bulutuktan sonra o çocuk Gülistana ne söylüyor, bilmiyorum. Sayn Cumhurbakanndan da bunu istiyorum, o çocuk Gülistana ne diyor. O çocuk zaten Gülistann suya atlayp atlamadn dahi biliyor. Eer o çocuk Gülistan kötü bir ey söylediyse biliyor. Eer o çocuk Gülistana uraya git dediyse bunu yine o biliyor. Düünün ben 10 dakika önce arkadam aryorum ve Kübra akam bulualm diyorum ve günümü planlyorum, hocam aryorum, hocam ben bugün çocuunuza gelmeyeceim, ben snava çalmaya gidiyorum diyorum. Benim kardeimin odasnda KPSS kitaplar çkt. ntihar etmek isteyen, düünen biri KPSS kitab alr m? Gülistan intihar etmise o çocuk bunu yine biliyor.

O K GÖZALTINDA

Gülistann erkek arkadann yurt dna kaçt yönünde söylemlerin sorulmas üzerine Doku, vali ve savcyla görütüünü ve çocuun gözetim altnda olduu bilgisinin kendisine verildiini söyledi.

ESK ERKEK ARKADAI, POLS ÜVEY BABASIYLA ALANYAYA GTM

Öte yandan, Dokunun yaklak 2 ay önce ayrld ve son kez kafe önünde konutuklar anlarn mobese kameralarna yansd erkek arkada Z.A.nn, annesi ve üvey babas E.Y. ile Antalyann Alanya ilçesine gittii örenildi. E.Y.nin polis memuru olduu, genç kzn kaybolmasnn ardndan görev yapt Tunceli Emniyet Müdürlüünden izin almasyla ailece daha önce görev yapt Alanyaya gittii örenildi.

GÖRÜNTÜLER NCELENYOR

Öte yandan Gülistan Dokunun mobese kameralarna yansyan son görüntüleri, uzmanlar tarafndan inceleniyor. Görüntülerde; Dokunun kaybolduu gün olan pazar saat 11.10da, Rusya uyruklu eski erkek arkada Z.A.nn çalt, valilik yanndaki kafeye gelip, darda ayaküstü konutuklar görülüyor. Z.A. ile konuurken tartmadklar görülen Dokunun, saat 11.19da kollarn gösünden balayarak, yaya yolunu kullanmadan yolun karsna geçip, 11.29da ehir içi minibüsüne bindii anlar görüntülerde yer alyor. Daha sonra görgü tanklarnn ifadeleri ile baz istasyonu sinyali Sarsaltuk viyadüünde alnan Gülistan Dokudan bir daha haber alnamyor.

GÖSTER YASAI GELD

Tuncelide valilik ile kaymakamlklarn uygun görecei etkinlikler haricindeki toplant ve gösteri yürüyülerinin 15 gün süreyle yasakland bildirildi. Valilikten yaplan yazl açklamada, düünceyi açklama ve yayma hürriyetinin temel hak ve özgürlükler arasnda bulunduu ve uluslararas sözlemelerle Anayasa tarafndan güvence altna alnd, ayrca baz hallerde de kstlanabilecei anmsatld.

MTNG YAPILACAKTI?

Vallikten gösteri yasa gelmeden bir gün önce Dersim Emek ve Demokrasi Güçleri, kendisinden haber alnamayan üniversite örencisi Gülistan Doku ve Pertekte 15 erkek çocuun tecavüze maruz braklmasna ilikin miting düzenleyeceini duyurmutu. Gözler bu mitinge çevrildi. Valilik izin verecek mi vermeyecek mi?

HERKESN KATILMASINI BEKLYORUZ

Tunceli çi Sendikalar Konfederasyonu (DSK) Dersim ube Bakan ükran Ylmaz, son zamanlarda kentte taciz, tecavüz ve kayp olaylarnn yaandn hatrlatarak, Dersimde son zamanlarda allmayan durumlar yaanyor. çocuklara yönelik taciz, tecavüz ve Gülistan Dokunun kayp olmas gibi. Onlarn yaadklarna bugün sessiz kalmamalyz. Eer sessiz kalrsak, toplumsal gelecein önünü de kapatm oluruz. Bundan dolay yapm olduumuz miting önemlidir. Herkesin katlmasn bekliyoruz dedi.

TÜM KESMLER KATILACAK

Mitinge, Dersim Barosu, Halklarn Demokratik Partisi (HDP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Demokratik Halklar Federasyonu ve tüm toplumsal kesimlerin katlacan belirten Ylmaz, mitingin tüm kesimlerin bir araya gelecei bir platform olacan dile getirdi.

Ana Sayfaya Git