O kahramanların ailesi evini basına açtı

Diyarbakır’da yapılan sosyal deneyde gösterdikleri davranışlar tüm Türkiye’de gönüllere taht kuran sosyal deneyin kahramanlarından Burhan Karadaban’ın ailesi kapılarını İHA’ya açtı. Amca Hatip Karadaban, “Ben inanıyorum ki bütün çocuklar böyledirler. Ama önemli olan sonraki aşamalarda o temizliklerini koruyabilmeleridir” dedi.

Haberler 20.08.2020 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yaplan sosyal deneyde verdikleri tepkiyle Türkiyede gönüllere taht kuran çocuklardan Burhan Karadumann ailesi evinin kapsn basna açarak yaanan olaydan duyduklar mutluluu ve çocuklarn nasl yetitirdiklerini açklad. Aile, amaçlarnn çocuklarnn vatana, millette hayrla evlat olmalarn ve aslnda tüm çocuklarn böyle temiz yürekli olduklarn ifade etti.

Bölgemizin halk hepsi böyle, gerekeni yapmlar

Burhan Karadabann amca Hatip Karadaban, öncelikle çok duygulandn, hatta ilk izlediinde yeenini tanmadn belirtti. Amca Karadaban, Altna da yazdm, bizim halkmz misafirperverdir, yabancy sever. Darda kalmlar sever, gerekeni yapmlardr. Helal olsun size çocuklar, hepinizin gözlerinden öperim diye yorum yazmtm. Sonradan baktm ki yeenimdir daha çok duygulandm. çocuklar aslnda çok temiz insanlar. çocuklar yalan bilmezler, dedikoduyu bilmezler, saftrlar, temiz yüreklidirler. Ben inanyorum ki bütün çocuklar böyledirler. Ama önemli olan sonraki aamalarda o temizliklerini koruyabilmeleridir. Bakasna kar, doaya kar, vatanna, milletine kar, her eyden önce insan olacak. Biz babamzdan böyle gördük. Diyarbakr halk hepsi böyle. Daha dorusu bizim bölgemizin halk hepsi böyle. çocuk sokakta büyürse sonu ya cezaevi olur, ya toprak olur. çok özür dilerim, soytar olur. Ama orada durmutur, akama kadar para kazanmasa bile, hayatn ne kadar zor olduunu örenir. Ona göre annesini, babasn daha iyi anlar. Bizim dediklerimiz daha yapar. ehir dna ilk sefer çkacak heyecan var. Amcas olarak ben onun okul okumasn isterdim. Ama olmaynca da olmuyor. Diyor ben okuyamyorum. Okumaynca babasna yardm ediyor. Babas ortopedik engelli. Tek bana bir eyler yapamyor. Ama Burhan ona yardmc oluyor. nallah bu ahlakyla devam eder. Bence bu kadar abartlmamas lazm. Zaten çocuklarmz böyle. Medyaya çkm diye deil. Orada gerekeni yapyorlar. Biz, evlatlarmz böyle yetitiriyoruz dedi.

Olum keke okusayd

Baba Günay Karadaban ise simit, su sattklarn, olunun kendisine bu ekilde destek çktn dile getirdi. Baba Karadaban, Bana destek çkyor. yi ki böyle bir evladm var, çok ükür. Okumad, keke okusayd. Ben dedim oku. Ama bu Sur olaylarnda buralar kart. Gittik 3 ay bir yerde, 5 ay baka yerde kaldk. Sonra okula gitti, öretmeni beni çard. Bu çocuun hevesi artk kalmadn söyledi eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git