O kız yakalandı

AFYONKARAHİSAR'da oturan 29 yaşındaki Tahsin Gökhasan ve ailesini evlilik vaadiyle 50 bin lira dolandıran sözde nişanlısı 'Nur Demir' takma ismini kullanan 20 yaşındaki İlknur Üçok, Şanlıurfa'da polis tarafından yakalandı.

Haberler 21.10.2017 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Afyonkarahisarda mermerci Satlm Gökhasan evlilik çana gelen olunu evlendirmek için Birecik lçesinde oturan akrabalar Abdullah Atmaca araclyla anlurfann Ahmet Yesevi Mahallesinde oturan Halim Demirin 20 yandaki takma isimli kz Nur Demiri 15 bin lira balk paras karlnda isteyerek olunu nianland. 13 Ekimde evlenmek için düün hazrln yapan Gökhasan Ailesi, son hazrlklarn tamamlamas üzerine kzn ailesini arayarak, anlurfaya gelip gelini alacaklarn söyledi. Ancak aile, baba Satlm Gökhasana taziyelerinin olduunu kendilerine bir hafta süre verilmesini istedi. Bir hafta sonra Afyonkarahisardan anlurfaya gelen Gökhasan Ailesi nian taktklar evi bombo görmeleri üzerine dolandrldklarn anlaynca gözyalarna bouldu.

NANLI KIZ YAKALANDI

Yaklak 50 bin lira nian ve düün hazrlklar için masraf yapan Gökhasan Ailesinin polise bavurmas üzerine Asayi ube Müdürlüü Yankesicilik ve Dolandrclk ubesi ekipleri çalma balatt. Polisin takibi sonucu Tahsin Gökhasan ila nianlanan baörtülü Nur Demir ismini kullanan genç kzn lknur Üçok olduunu saptad.

Ekipler tarafndan adresi belirlenen Üçok, Balarba Mahallesinde gerçek ailesiyle yaad evde yakalanarak gözaltna alnd.

Polisteki ifadesinde, nian töreninde annesi ve babas olarak tantt kiileri tanmadn, bir bakasnn araclyla bu olaya kartn söyledii örenilen Üçok, nianda kendisine sadece yüzük takld daha sonra çocuu beenmedii için evlenmekten vazgeçtiini iddia etti. Üçok, emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edildi.

Nian töreninde baörtülü olduu görülen lknur Üçokun baörtüsü takmad, nian töreninde kendini muhafazakar bir ailenin kz olarak tantt da ortaya çkt.

Gökhasan Ailesinin avukat Sezai Canbek, nian töreninde kendisini anne ve baba olarak tantan dier 2 üphelinin yakalanmas için de polisin çalmasnn devam ettiini söyledi.

Ana Sayfaya Git