O köy sessiz!

MARDİN'in Derik İlçesine bağlı Göktaş Köyü İlk ve Orta Okulu'nda 8-12 yaşları arasındaki 50 kz öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen temizlik görevlisi M. Ş.Y.'nin tutuklanmasının ardından, köyde sessizlik hakim.

Haberler 01.04.2017 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Derik ilçesine bal Gökta Köyünde, 8 - 12 yalarnda 50 kz örenciye cinsel istismarda bulunduu iddia edilen evli ve üç çocuk babas, 52 yandaki temizlik görevlisi M..Y. tutuklanrken, olayla ilgili tartmalar da devam ediyor.

KÖY SESSZLE BÜRÜNDÜ

Cinsel istismar olaynn ortaya çkmasnn ardndan Derik Cumhuriyet Basavcl olayla ilgili soruturma balatrken, 135 haneli Gökta köyünde ise sessizlik hakim. Köy halknn yaananlardan huzursuz olduunu belirten Köy Muhtar Haydar Yaar, tutuklu üpheli M.Y.nin kuzeni olduunu söyledi.

KMSE KONUMAK STEMYOR

Köyde çekememezlik durumlarnn bulunduunu ve olayn iftira olabileceini belirten muhtar Yaar, Bu yl göreve balad. imdiye kadar köyde her hangi bir olumsuz hareketini görmedik ve duymadk. Kendisi orada çalyor. 50 çocuun ifadesinden bahsediliyor ama 50 çocua birden bunu yapmas bizi düündürüyor. Böyle bir olay olmusa köylülerin haberinin olmas lazm. çocuklarn anne ve babalarna söylemesi gerekirdi. Bu 1-2 günde olabilecek bir ey deil. Ben açkças inanmyorum. Ama böyle bir ey yapm ise ben de onun hakknda davacym ve bu iin takipçisiyim. Fakat madur ise günahna giremem. çocuklarn ifadesini dinlemedim. Ben o gün köyde deildim. Geldiimde çocuklarn ifadedesi alnmt. Köyümüzde bir çekime var. Bir birini sevmeyen insanlar var. çocuklarla görümedim ama babalaryla görütüm. Bir kaç kii çocuklarn ifadelerinin zorla alndn söylemi. Ama ben buna tank olmadm dedi. Yaanan olaydan büyük üzüntü duyduklarn belirten köylüler, Böyle bir olayn doruluunun kantlanmas halinde yazklar olsun. Ama iftira ise Allah kurtarsn dediler.

Ana Sayfaya Git