O mektuba tazminat!

AYM, İmralı'dan Ankara gönderilmeyen mektup için 3 bin 600 lira tazminata hükmetti.

Haberler 26.05.2017 - 08:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

mral Adasnda Abdullah Öcalann yannda yaklak 4.5 yl kaldktan sonra baka cezaevine nakledilen PKK hükümlüsü Cumali Karasunun,Anayasa Mahkemesine yapt bireysel bavuruda karar çkt. Anayasa Mahkemesindeki evraka göre PKK hükümlüsü Karusu, bulunduu mral Yüksek Güvenlikli F Tipi Kapal Ceza nfaz Kurumundan Ankara Kadn Kapal Ceza nfaz Kurumunda bulunan bir hükümlüye 24 Ekim 2013 tarihinde faks yoluyla mektup göndermek istedi. Söz konusu mektup, 30 Ekim 2013 tarihinde Ceza nfaz Kurumu Mektup ve Yayn Okuma Komisyonu tarafndan sakncal bulunarak Ankaraya fakslanmad.

Ceza nfaz Kurumu Mektup ve Yayn Okuma Komisyonu mektubun gönderilmeme gerekçesinde öyle dedi:

Ad geçen hükümlünün yazm olduu kiilere ait mektuplar, terör ve çkar amaçl suç örgütü veya dier suç örgütü mensuplarnn örgütsel amaçl olarak haberlemelerine neden olma gerekçesiyle reddedilmitir.

MAHKEMELERDEN SONUç ALAMAYINCA AYMYE BAVURDU

PKK hükümlüsü Karasu, bu konuda Bursa 1inci nfaz Hakimlii ve Bursa 2inci Ar Ceza Mahkemelerine yapt bavurulardan sonuç alamaynca 50 bin lira manevi tazminat istemiyle bireysel bavuru kapsamnda Anayasa Mahkemesine bavurdu.

Bavuruyu deerlendiren Anayasa Mahkemesi, Anayasann 22nci maddesinde güvence altna alnan haberleme hürriyetinin ihlal edildiine karar vererek Karasuya 3 bin 600 manevi tazminat ödenmesine hükmetti. Mahkeme, kararn bir örneinin Adalet Bakanl ile Bursa 1inci nfaz Hakimliine gönderilmesini kararlatrd.

Ana Sayfaya Git