O okullara ceza geliyor

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilere okul kıyafeti zorlaması yapan ve kayıt parası alan idareciler hakkında yasal işlemlerin başlatılacağını duyurdu.

Haberler 29.09.2018 - 11:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakr l Milli Eitim Müdürlüünce, son günlerde kentteki baz okul müdürlükleri tarafndan örenci ve velilere yönelik okul kyafeti ile zorlamada bulunulduu ve belli bir maazaya yönlendirme yapld, malzeme listesi ad altnda velilerden temizlik, krtasiye ve benzeri malzemelerin talep edildii, kayt paras ad altnda zorla ba yapmalarnn istendii eklinde çkan haberlere ilikin açklama yapld.

Diyarbakr l Milli Eitim Müdürü Hasan Aslan imzasyla yaymlanan açklamada, 2018-2019 eitim ve öretim ylnn balamasyla birlikte 17 ilçe milli eitim müdürünün, akabinde okul ve kurum müdürlerinin katlmyla toplantlar gerçekletirildii bildirildi.

Açklamada, Yaplan toplantlarda meri mevzuat hükümleri hatrlatlarak, okul ve kurum müdürlerimize yönelik olarak, kayt için müracaatta bulunacak velilerimizin hiçbir suretle kayt paras veya baka bir ad altnda baa zorlanlmamas velilerimizden malzeme veya bakaca bir ey istenmemesi; örenci kyafetlerinin seçimi ve almnda ise belli yerlere kesinlikle yönlendirme yaplamamas, kyafetlerin kaliteli, ekonomik ve piyasada rahatlkla bulunabilecek ürünlerden seçilmesi hususlar özellikle belirtilmek suretiyle gerekli uyarlar yaplm ve vatanda odakl, örenci baarsn ön plana çkaracak çalmalara younlalmas konusunda hassasiyet gösterilmesi, aksi davranlarda bulunulmas halinde ilgililer hakknda yasal ilemlerin balatlaca belirtilmitir. denildi.

dari ilemler balatld

Söz konusu hususlara riayet etmeyen idareciler hakknda yasal ilemlerin balatlacann kaydedildii açklamada, u ifadelere yer verildi: Gazete haberlerinde her ne kadar okul kyafeti, malzeme listesi ve kayt paras isteyen okullarn ismi yer almamakta ve haber içerikleri genel deerlendirmeler olarak verilmi ise de yaplan haberler üzerine müdürlüümüzce idari ilemler balatlm olup, konuyla ilgili ihmali ve kusuru bulunan okul yöneticilerinin tespit edilmesi halinde haklarnda gerekli yasal ilemler derhal balatlacaktr.

Velilerden idarecilere tepki

Öte yandan veliler, mecbur klnan okul kyafetlerinin, idareciler tarafndan S.G. adl firmadan alnmas yönündeki taleplere tepki gösterdiler. Veliler, Okula gittiimizde bizi tek bir firmaya yönlendiriyorlar. Binlerce örencinin tek bir firmada zorunlu olan okul kyafetini almas yanltr. Kyafet almaya gittiimizde giyim firmas, yüksek fiyatlarla veriyor. Mecbur olduumuz için almak zorunda kalyoruz. Bir ürün almak istediimizde ise giyim firmas bunu kabul etmeyip, belirledikleri bütün kyafetleri veriyorlar. Neden bütün okullar S.G. adl firmann kartn veriyor? Bu yanltan dönülmesi gerekiyor. ifadelerini kullandlar.

Ana Sayfaya Git