O PKK'lının Kırsal Resmi

Merkez Kayapınar ilçesinde bir polisin şehit olduğu, 9 polisin yaralandığı operasyonda etkisiz hale getirilen PKK'lının kırsaldaki silahlı fotoğrafları bulundu.

Haberler 07.11.2017 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Kayapnar ilçesinde geçen 3 Kasmda polisin terör örgütü PKKnn hücre evine düzenledii operasyonda öldürülen PKKl Murat çelikin, terör örgütünün sözde ehir yaplanmas YPS biriminde faaliyet gösterdii, Lice krsalnda 6 ay silahl eitim aldktan sonra kente döndüü tespit edildi. çelikin kardei Frat çelikin de merkez Sur ilçesinde Mart 2016 tarihinde sürdürülen hendek- barikat operasyonlar srasnda öldürüldüü belirtildi.

KIRSALDA ETM ALDIKTAN SONRA

Diyarbakr merkeze bal Kayapnar ilçesi Huzurevleri mahallesinde bulunan bir binadaki, terör örgütü PKKya ait hücre evine özel harekat polislerince düzenlenen operasyonda çatma çkt. çatmada, 1i ar olmak üzere 10 polis yaraland. Yarallar Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesine sevk edildi. Ancak ar yaralanan polis memuru Mehmet Alp Tademir, kurtarlamayarak ehit oldu. çatmada 1 PKKl terörist de öldürüldü.

ÖRGÜTÜN EHR YAPILANMASI

çatmada öldürülen PKKnn sözde ehir yaplanmas YPS biriminde faaliyet gösterdii belirlenen Mordem Andok kod adl Murat çelikin, Diyarbakrn Lice ilçesi krsalnda 6 ay silahl eitim ald, ardndan kentteki eve dönerek 3 çocuu ve ei ile normal yaamna devam ettiini belirtildi. Evde operasyondan sonra yaplan aramada ise 2 silah ve 8 el bombas ele geçirildi. Silahlarn daha önce herhangi bir terör saldrsnda kullanlp kullanlmad aratrlyor.

PKKl terörist Murat çelikin, krsaldaki silahl fotoraflar da ortaya çkt. Terör örgütü PKKnn sözde ehir yaplanmas YPS biriminde faaliyet gösteren terörist Murat çelikin, Diyarbakrda kamu görevlilerine saldr hazrl yapt da deerlendiriliyor.

Diyarbakrdaki operasyonda öldürülen PKKl terörist Murat çelikin kardei Frat çelikin de 2016 yl Mart aynda merkez Sur ilçesinde gerçekletirilen hendek-barikat operasyonlar srasnda öldürüldüü belirtildi.

Ana Sayfaya Git