O polis tutuklandı

Silopi'de 2 kardeşin ölümüne neden olan panzer sürücüsü polis tutuklandı.

Haberler 10.05.2017 - 08:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

IRNAKn Silopi lçesinde polis zrhl panzerinin 4 Maysta gece duvarn ykt eve girmesi sonucu yataklarnda uyuyan 7 yandaki Muhammed ile kardei 6 yandaki Furkan Yldrmn ölümü ile ilgili yürütülen soruturmada araz kullanan polis memuru tutukland.

Silopi Karyaka Mahallesi 715inci Sokakta belirlinemeyen bir nedenle Mesut Yldrmn evine çarpan zrhl polis panzeri duvar ykt. O srada evde uyuyan olan Muhammed ile Furkan Yldrm kardelerin ölümüne neden olan panzer ile ilgili Silopi Cumhuriyet Savcl soruturma balatt. Savcln istemi üzerine gözaltna alnarak savclkta ifadesi alnan polis memuru daha sonra sevk edildii Silopi Sulh Ceza Hakimliinde tutukland.

BASAVCILIK AçIKLAMASI

rnak Cumhuriyet Basavcs Mehmet Patlak tarafndan yaplan açklamada zrhl polis aracn kullanan sürücünün alkollü olduuna dair iddialarnn doru olmad belirtildi. Açklamada, olayn Silopi ilçe Emniyet Müdürlüünce saat 01.00 sralarnda Silopi Cumhuriyet Basavclna bildirilmesi ardndan nöbetçi Cumhuriyet Savcsnn olay yerine gittii Silopi Cumhuriyet Basavclnca Emniyet Müdürlüü Olay Yeri nceleme ekipleri tarafndan inceleme yapld belirtildi. Açklamada öyle denildi:

Silopi Trafik Denetleme Büro Amirlii görevlilerince olay yerinde gerekli incelemelerin yaplarak meydana gelen kazaya ilikin kaza tespit tutanann düzenlendii, kazaya karan zrhl arac (panzer) kullanan kolluk görevlisinin Silopi Devlet Hastanesinde adli muayenesinin yaplarak alkol raporunun aldrld, kazaya karan kolluk personeline üfleme yoluyla yaplan test ve alnan kan numunesinde yaplan tahlil sonucunda görevlinin olay srasnda alkollü olmadnn tespit edildii, kazann ilçe merkezinde meydana gelmesinden dolay Silopi lçe Emniyet Müdürlüünce yürütüldüü, 172. Zrhl Tugay Komutanlnda görevli teknik araç teknisyeni bir personelin bilirkii olarak görevlendirilerek kazaya karan araç üzerinde bilirkii incelemesinin yaptrld, Ayrca gerçek d haberlerde belirtildii ekilde soruturmay yürüten Nöbetçi Cumhuriyet Savcsnca soruturmann akbeti hakknda herhangi bir kii veya Avukata kazaya karan kolluk personelinin alkollü olduuna dair herhangi bir bilginin verilmedii gibi bu yönde herhangi bir yorumda da bulunulmamtr. Meydana gelen olay hakknda Silopi Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma ayrntl ve titiz bir ekilde devam etmektedir.

Ana Sayfaya Git