O sapkanlığa 18 yıl istendi

DİYARBAKIR'ın Ergani İlçe Devlet Hastanesi'nde temizlik işçisi olarak çalışan, epilepsi hastası D.S.'yi (33) döverek, birden fazla kez cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla geçen Haziran ayında tutuklanan temizlik personel şefi E.K. ile hastane temizlikçisi B.E. hakkında, 'kendini savunamayacak kişiye karşı cinsel saldırı' suçundan 18'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Haberler 28.12.2017 - 11:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ergani Devlet Hastanesinde temizlik içisi olarak görev yapan epilepsi hastas, D.S., 26 Haziran gecesi rahatszlannca ailesi tarafndan hastaneye kaldrld. Babasnn srarla sormas üzerine bandan geçenleri anlatan D.S., hastanenin temizlik ileri efi E.K. (35) ve temizlikçi B.E.nin kendisine cinsel saldrda bulunduunu söyledi. Madurun olay anlatmas üzerine ailesi polis merkezine giderek ikayetçi oldu. ikayet üzerine iki üpheli tutuklanrken olayla ilgili soruturma balatld.

TECAVÜZ SIRASINDA BAIRINCA AZIMI POETLE BALADI

Soruturma kapsamnda ifadesi alnan madur D.S., üpheli E.K.nin temizlik personel efi olduunu belirterek, Hastanede onun emrinde çalyorum. Bana sürekli kötü davranyor. Bir kez beni hastane çatsna götürüp azma vurarak, diimi krd. E.K. bir ay önce de beni hastanenin yangn merdivenine götürdü. Boazm skp, tokat att. Ayn gün yangn merdiveninde bana tecavüz etti. Azm poetle balad ve sesimin çkmasna engel oldu. Dier üpheli B.E. ise soyunma odasnda bana tecavüz etti. Bir kez evini gösterme bahanesiyle evine götürüp tecavüz etti dedi.

BZE SÜREKL KÖTÜ DAVRANIYORDU

Madur ile ayn hastanede temizlikçi olarak çalan kardei S.S. ise temizlik efinin kendisine ve kardeine sürekli kötü muamelede bulunduunu belirterek, Birkaç kez kardeimin boazn skp tartakladna ahit oldum. Hatta defalarca kardeimi gördüü yerde sarkntlk ettiini gördüm. Dier üpheli B.E. de kardeime sürekli barp, çaryordu. Olayn olduu akam iki üphelinin kendi arasnda telefonda konutuunu duydum. B.E., sonraki gün hastaneye gelerek bütün temizlik personelini toplad ve kimsenin olayla ilgili konumamas konusunda tehdit etti diye konutu.

N YAPMADII çN BAIRDIM

üpheli temizlik personel efi E.K. soruturma kapsamnda alnan ifadesinde, madurun cinsel sorunlar olduunu belirterek, Madur, hastane personelinin hepsine, özellikle erkekleri gördüü zaman tekliflerde bulunuyordu. Bu durumu hastane güvenlik efi ve koordinatör hemireye anlattm. Ancak ilem yaplmad. Temizlemesi gereken yerleri temizlemedii kendisini zemin kata götürüp iini düzgün yapmas konusunda bardm ancak cinsel saldrda bulunmadm dedi.

üpheli B.E. ise Ergani Devlet Hastanesi giyinme odasndaki tecavüz iddiasn kabul etmedii belirterek, Madur ile bo arazide ilikiye girdim. Bunun dnda herhangi bir cinsel birliktelik yaamadk diye konutu.

MADURU DÖVDÜÜNÜ BÜTÜN HASTANE GÖRMÜ

Temizlik efinin madura ilikin iddialar üzerine savclk hastane personelinin tank olarak ifadesini ald. fadesi alnan hastane personelleri madur D.S.nin edep ve ahlak yönünden olumsuz bir davrannn olmadn, kar cinse ilgi duyup duymad hakknda herhangi bir duyum almadklarn, görmediklerini, saf ve temiz biri olduunu söyledi. Hastane personeli ayrca, üpheli temizlik efi E.K.nin hastaneye gelen kadnlara çok ilgi duyduu için hastaneden uzaklatrma cezas aldn, daha önce de hastanede bir kadn ile basldn ve Ramazan ay içerisinde bodrum katnda madur D.S.nin boazn sktn ve duvara vurduunu gördüklerini söyledi. Hastanenin sorumlu hemiresi L.B.K. ise tank olarak alnan ifadesinde, sann iddia ettii gibi madurun hastane personelinin cinsel organn tutup iliki teklifinde bulunmas iddialarn duymadn belirtti.

BOYNUNU VE KOLUNU ISIRMI

Soruturma kapsamnda Dicle Üniversitesine sevk edilen madur D.S.nin vücudunun deiik yerinde yaralamalar tespit edildi. Madurun ifadesine göre bu yaralanmalarn üpheli E.K.nin boynunu ve kollarn srmas sonucu olutuu belirtilen raporda, muayenede madurun makatnda yrtk tespit edildii belirtildi. Ergani ilçe Emniyet Müdürlüünün olayla ilgili yapt aratrma sonucunda hazrlanan tutanakta, madur D.S.nin engelli kontenjanndan devlet hastanesinde temizlik personeli olarak çalt, zihinsel ve fiziksel engelinin olduu, bazen unutkanlklar yaad için evine bile gitmeye zorland, normal zamanlarda kendi halinde olduu, çevredeki kiiler ile balarnn güçlü olduu, kimseye kötülüünün dokunmad, herkesle iyi anlat ve erkeklere kar cinsel dükünlüü olduu yönünde bir bilgi tespit edilemedii belirtildi.

Tutanakta, görüme yaplan kiilerin madur hakknda olumlu görülerinin olduu da kaydedildi. Tutanakta, hastane temizlik efi olan üpheli E.K.nin ise cinsellie dükünlüünün olduu, cinsellik yönünden zaaflar olduunun aratrma sonucu tespit edildii kaydedildi.

18ER YIL HAPS STEM

Soruturmann tamamlanmasnn ardndan tutuklu üpheliler E.K. ve B.E. hakknda, kendini savunamayacak kiiye kar cinsel saldr iddiasyla 18er yla kadar hapis istemiyle iddianame hazrland. ddianamede, madurun amiri pozisyonunda olan E.K.nin giyinmek üzere soyunma odasna inen maduru burada gördüünü belirten savc, üphelinin daha önce de D.S.yi defalarca elle ve sözle taciz ettiini kaydetti. üphelinin merdivenin altna götürdüü madura cinsel saldrda bulunduunu belirten savc, hastanede D.S. ile ayn pozisyonda görev yapan temizlik görevlisi B.E.nin ise 21 Haziran günü maduru dinlenmek için soyunma odasna götürdüü ve kapy kilitleyip cinsel saldrda bulunduunu kaydetti. B.E.nin sonraki günlerde de maduru kendi evine götürerek cinsel saldrda bulunduunu belirten savc, kriminal incelemede madur D.S.nin atletinde üpheli B.E.nin kan örnei ile uyuan bulgular tespit edildiini ifade etti.

Hazrlanan iddianame Diyarbakr 7nci Ar Ceza Mahkemesince kabul edilirken, yarglamann ubat aynda yaplmasna karar verildi.

Ana Sayfaya Git