O sözü DAEŞ'E karşı söyledim

HDP'li Zeydan: 'PKK sizi tükürüğünde boğar' sözünü DEAŞ'e karşı söyledim.

Haberler 24.05.2017 - 08:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkari Cumhuriyet Basavclnn yürüttüü soruturma kapsamnda tutuklanan, hakknda terör örgütüne üye olmak, terör örgütü propagandas yapmak ve Toplant ve Gösteri Yürüyüleri Kanununa muhalefet suçlamalaryla 20 yla kadar hapis istemiyle dava açlan HDPli Zeydann yarglamasna güvenlik nedeniyle alnd Diyarbakr 5inci Ar Ceza Mahkemesinde baland. Edirne F Tipi Kapal Cezaevinde tutuklu bulunan Abdullah Zeydan, davann ilk durumasna avukatlar ile birlikte katld. Durumay HDP milletvekilleri Ahmet Yldrm, Feleknas Uca, Nihat Akdoan ve Ziya Pir de izledi.

TEKRAR çÖZÜM SÜRECNE DÖNÜLECE GERçEKLKTR

Durumada savunmas alnan Abdullah Zeydan, dokunulmazlnn hukuka aykr bir ekilde kaldrlmasnn yargnn talebi ile yaplmadn söyleyerek, Cumhurbakannn yapt açklamalar üzerine siyasi bir kararla dokunulmazlmz kaldrld. HDP dokunulmazlklarn tamamen kaldrlmas için parlamentoya teklif sunmutur. Ancak bu kabul etmemitir. Ben yasama yetkilerimi kullanmak istiyorum. Sizin yarglama yetkiniz, benim yasama yetkimi ortadan kaldramaz. Mahkemeleri tanmadm yönünde yaplan iftiralar, hükümetin yayd manipülasyonlardr. Devletin bir parças bizatihi benim. Benim yarg erkini tanmamam, misyonuma aykrdr. Yarg erki, yasamann üstünde deildir. Tutukluluum bilinçli bir ekilde uzatlyor. Milletvekillerini tutuklayan yarg deil, siyasi iktidarn kendisidir. Aamalarn tümünde yarg siyasete alet edilmitir. Siyasal iktidarn yarg üzerinde basks aikardr. Böyle bir yarg kurumundan adalet beklemek lüks olur. Tekrar bir çözüm sürecine dönülecei bir gerçekliktir. Daha fazla ölüm olmamas için her canl kalkan eylemini anlaml buluyorum. Ben ve partim Kürt sorununun devletin üniter yaps korunarak, demokratik, sivil yollarla çözüleceine inanyoruz. Biz demokratik cumhuriyet için siyaset yapyoruz. Her türlü iddete karyz dedi.

PKK SZ TÜKÜRÜÜNDE BOAR SÖZÜNÜ DEAE KARI SÖYLEDM

Bütün yaamann çatmalar ve aclar içinde geçtiini belirten Zeydan, Bar içinde yaamann ne kadar anlaml olduunu biliyorum. HDP çözüm sürecini yeniden canlandrmak için defalarca çar yapt. Karde kan akmamalyd. PKK sizi tükürüünde boar sözü manipüle edildi. Ben o sözü asla Türkiye halklarna ve devletine söylemedim. Bu sözlerim yanda medya tarafndan çarptld. Konumamn bütünü incelendiinde devleti hedef almadm görülecektir. Bu cümle DEAa kar kullanlmtr, o yönde bir tepkidir. Yaptm konumann hiçbir yerinde devlete ilikin bir söz yoktur. Bu söz Türkiyede DEAn saldrlarna destek veren ve DEA kastedilerek yaplan bir konumadr. Bu konumadan dolay çok büyük skntlar çektim. Sizin karnza çkmadan mahkum edildim. Asla bir insann bir damla kannn atmasn istemem.Linç edilmeme ramen ülkenin gelecei adna kimseye kin ve öfke duymadm dedi.

SAYIN BAKAN, DEERL MLLETVEKLLER

Milletvekili Abdullah Zeydann savunmas srasnda mahkeme heyetine hitap ederken yanllkla, Sayn Bakan, deerli milletvekilleri ifadesini kullanmas salonda gülümelere neden oldu. Zeydan, Bar isteyen jenerasyonun son temsilcisidir. Sayn Öcalan tehdit olarak görmek birey kazandrmaz. Hakkaride üniversite örencileri bizi basn açklamalarne davet etti. Biz yolda yürürken bir zrhl araç gelip, ate etti. Bana 3 metreden gaz tüfei ile ate açld. Sol elim krld. Elim cebimde olmasayd muhtemelen yaayamayacaktm. Hiç uyar yaplmadan bize saldr yapld. ikayet etmeme ramen takipsizlik karar verildi. Bu olayda hem madur edildim, hem suçlandm dedi.

Durumada esas hakkndaki görüünü açklayan savc, Abdullah Zeydann terör örgütü üyelii ve terör örgütü propagandas yapmaktan cezalandrlmasn talep etti. Avukat savunmalarnn ardndan ara kararlarn açklayan mahkeme, Zeydann tutukluluk halinin devamna karar vererek, durumay erteledi.

Ana Sayfaya Git