Oğlum sesimi duy!

HDP önünde eylem yapan Mevlüde Üçdağ, terör örgütü tarafından çocukları kaçırılan diğer annelere seslenerek, "Gelin evlatlarımızı beraber arayalım" dedi.

Haberler 20.11.2019 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen 56 aile, HDP il binas önündeki oturma eylemini 79üncü günü geride brakt. 5 yldr haber alamad olu Ramazan (22) için HDP önünde eylem yapan Mevlüde Üçda, terör örgütü tarafndan çocuklar kaçrlan dier annelere seslenerek, Gelin evlatlarmz beraber arayalm dedi.

Diyarbakrda, 21 Austos günü olu Mehmetin (21) HDPliler tarafndan daa kaçrldn belirten Hacire Akar, bir gün sonra partinin il binas önüne gelip, oturma eylemine balad. Mehmet Akar 3 gün sonra ortaya çkt, ifadesi alndktan sonra sevk edildii adliyede çkarld mahkemece ev hapsine çarptrld. Oluna kavuup, eylemine son veren Hacire Akar, çocuklar kayp annelere de çarda bulundu. Akarn çarsyla çocuklar kayp aileler, 3 Eylülden itibaren HDP önüne gelip oturma eylemine balad. 56 aile, 79üncü günde de oturma eylemini sürdürüyor.

OLUM RAMAZAN SESME SES VER

9 Eylül günü HDP önüne gelip 5 yldr haber alamad olu Ramazan (22) için eyleme katlan Diyarbakrl Mevlüde Üçda, çocuklar kaçrlan dier annelere de oturma eylemine gelmeleri yönünde çarda bulundu. Üçda öyle konutu:

81 ile sesleniyorum, lütfen bize destee gelin, bize destek verin. Ne olursunuz gelin, evlatlarmz beraber arayalm. Evlatlarmz için beklemeyeceksek, baka ne için bekleyeceiz? Buradan annemiz Emine Erdoana da sesleniyorum, ne olursunuz bize bir çözüm yolu bulun. Ne zamana kadar burada oturacaz evlatlarmz için, ne olursunuz bize bir çare, bir çözüm bulun. Devletimiz güçlüdür. Buradan oluma da sesleniyorum, olum Ramazan eer benim sesimi duyuyorsan sesime ses ver. Silahn brak, devletimiz güçlüdür, vallahi sana hiçbir ceza da yoktur. Ne olursun bir asker, polis gördüysen teslim ol. Ne olursun evine dön, ben seni burada HDP il binasnn önünde bekliyorum. Sen eve gelince ancak ev mutlu olur. Ben hasta olmama ramen her gün gelip burada yolunu bekliyorum.

GURBETçLERDEN ALELERE DESTEK ZYARET

Avrupal Türkler adna Fransa, sviçre, Almanya, Belçika, Avusturya ve Hollandadan 46 kii, Diyarbakra gelerek evlat nöbetindeki ailelere destek ziyaretinde bulundu. Grup adna açklama yapan Ali Erkoç, Avrupann çeitli ülkelerinden birleip, bu davay bütün millete anlatabilmek için geldiklerini belirterek, Bu iin Kürdü, Laz, çerkezi yok. Hep birlikte ay yldzl bayran altnda mutlu bir yaam sürdürebilmek için. Avrupa devletleri her gün snrlar kaldrp birleirken, bizi bölüp yutmaya çalyorlar. Bizim bu tuzaa dümememiz gerekiyor. çünkü biz asil bir milletiz. Burada, aramzda her milletten insan var, içimizde gelenlerden Alevi ve Kürt olan vatandalarmz da var, Sünnisi var, afisi var. Biz bir bayrak altnda bulunduumuz müddetçe srtmz kimse yere getiremez. Bizi bölüp parçalamalarna izin vermeyeceiz. Avrupal Türkler adna yola çkp, kendi imkanlarmzla geldik. Gittiimiz her yerde bunu anlatmaya çaltk. Buraya gelen Avrupann 6 ülkesindeki 46 kii olarak fahri Diyarbakrl olmaya karar verdik dedi.

FADMAM STYORUM DYE çILIK ATTI

Anne Hatice Levent, yapt açklamada, kz Fadime için katld oturma eylemini sürdüreceini söyledi. Bu vicdanszlar garibanmdan ne istediler. Fadimemi versinler, Fadimemi istiyorum. Bu zulmü bize çektirmesinler. Bizi mahvettiler. ifadelerini kullanan Levent, öyle konutu:

Yavrumu yoklukla, büyük cefalarla büyüttüm. Srtma sarp sarmaladm, hallar dokudum, yokluklarla büyüttüm. Yavrumu istiyorum. Yavrum için buradaym, ölünceye kadar da buradaym. Ömrüm ne kadar yeterse o kadar burada olacam. Bütün analar olarak ancak yavrumuzu alnca buradan gideriz.

çOCUKLARIMIZI ABDYE UAK ETMLER

Kz Songül için eyleme katlan Fatma Akku da evladndan 5 yldr haber alamadn, bu sürenin kendisine bir ömür gibi geldiini belirtti.

çocuklarn zor koullarda büyüttüklerini anlatan Akku, unlar kaydetti:

çocuklarmz götürüp ABDye uak etmiler. Onlar çocuklarmz ABDye satyor, kendi çocuklarn da özel okullarda yetitiriyorlar. Kalkmayacaz, çocuklarmz alana kadar gitmeyeceiz. çocuklarmz getirsinler, onlar için büyütmedik. Onlar kendi çocuklarn götürüyorsa götürsünler. Onlarn davalar varsa kendi çocuklarn davalarna koysunlar. Niye bizim çocuklar götürüyorlar?

Ana Sayfaya Git