Oğlumun hayali Polis olmak idi!

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önünde başlattığı oturma eylemi 67'ncı gününe girdi.

Haberler 08.11.2019 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin, daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbeti devam ediyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, partinin il binas önünde balatt oturma eylemi, 67. gününe girdi.

Ellerinde çocuklarnn fotorafyla oturma eylemine devam eden annelerin, özlem duyduklar evlatlarna kavumak için bekleyii sürüyor.

stanbuldan 5 yl önce 14 yanda daa kaçrlan olu Tuncay için oturma eylemine katlan 5 çocuk annesi Fatma Bingöl, evladna kavumak istediini, onu çok özlediini dile getirdi.

- çocuum daha 14 yandayd

Evlatlarna kavuuncaya kadar oturma eylemine devam edeceklerini ifade eden Bingöl, Dünyay balasam az gelir evladma. Bugün çkp gelse, Allah o dakika, o saniye canm alsn. Sadece bir kere sarlaym evladma. çocuum daha 14 yandayd. Bir hayali vard, polis olmak istiyordu. Olumu hayalinden, geleceinden ettiler, gençliiyle oynadlar. dedi.

Bingöl, tek isteklerinin evlatlarna kavumak olduunu vurgulayarak, unlar kaydetti:

Cierimizi kopardlar bizden. 66 gündür bu kapda bekliyoruz. Birisi çkp Niye burada bekliyorsunuz? dedi mi? Üstelik hakaret ettiler bize. Bunlar para için burada oturdular dediler. Hangi evlat parayla satlr? Onlar kendi evlatlarn parayla satyorlar m? Niye fakir, fukara, garibann evladn parayla satyorlar? Bizden ne istediler?

- Anneler inallah bu çocuklar onlarn elinden kurtaracak

Erzurumdan gelerek yeeni için eyleme katlan Halime ehitolu, eylemi sürdürmekte kararl olduklarn belirtti.

ehitolu, 5 yldr tarifsiz aclar çektiklerini anlatarak, Bayramz, vatanmz, topramz var. Bu toprak hepimizin, bu vatan hepimize yeter. Neden bu zalimlik? 5 yldr hiçbir zaman ümidimi kesmedim. Allahtan ümit kesilmez. Her an, her dakika, her saniye bekliyorum. Hiçbir zaman ümidimi kesmedim. Anneler inallah bu çocuklar onlarn elinden kurtaracak. O zalimlere de kalmayacak bu dünya. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git