Öğrenciler topladıkları yiyeceklerle "can dostlarını" besliyor

Muş'ta bir grup üniversite öğrencisi, 3 yıldır topladıkları yiyecekleri belirledikleri noktalara bırakarak dondurucu soğukta yiyecek bulamayan sokak hayvanlarının hayata tutunmasını sağlıyor.

Haberler 18.01.2020 - 10:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mu Alparslan Üniversitesi (MÜ) Varto Meslek Yüksekokulu bünyesinde 20 örencinin katlmyla oluturulan Varto yilik Topluluu, sokak hayvanlar için haftann üç günü kentteki frn, lokanta, restoranlardan yemek artklar ve ekmek topluyor.

Souk havaya aldr etmeden bazen kilometrelerce yürüyen örenciler, topladklar yiyecekleri belirledikleri noktalara brakarak can dostlarmz diye nitelendirdikleri sokak hayvanlarn besliyor.

- ÖRENCLERMZ BU KONUDA HASSAS DAVRANIYOR

Mu Alparslan Üniversitesi Varto Meslek Yüksekokulu Öretim Görevlisi ve Varto yilik Topluluu Koordinatörü Murat Kaymaz, AA muhabirine yapt açklamada, topluluk üyesi örencilerin sokak hayvanlarnn beslenmesi için çaba gösterdiini söyledi.

Toplanan yiyeceklerle karnlar doyan hayvanlarn çok mutlu olduunu belirten Kaymaz, Bütün hayvanlara yetimeye çalyoruz. Araçlarmz son günlerde etkili olan kardan dolay her yere gidemedi. Örenciler kilometrelerce yol yürüyerek mamalar hayvanlara ulatrmaya çalt. Ar k artlarndan dolay hayvanlar yiyecek bulmakta zorluk yayor. Örencilerimiz bu konuda çok hassas davranyor, onlar kutluyorum. diye konutu.

- FIRTINALI GÜNLER ENGEL OLARAK GÖRMÜYORUZ

Uaktan 3 yl önce Mua gelen örencilerden Derya Frat da Varto yilik Topluluu olarak 3 yldr kentin farkl noktalarndaki sokak hayvanlarn beslediklerini söyledi.

Muta kn çetin geçtiini, karn yaklak 6 ay yerde kalmas nedeniyle hayvanlarn yiyecek bulmakta zorlandn belirten Frat, öyle konutu:

Amacmz bakma, yardma muhtaç canlara katk sunmak. Bizler yardm etmezsek açlktan ya da donarak ölüyorlar. Vatandalarn bu konuda bilinçlenmesini istiyoruz. Hafta sonu erkenden kalkp yemek artklarn ve bayat ekmekleri topluyoruz. Farkl illerden Mua gelen arkadalarmzn yüreinde büyük bir hayvan sevgisi var. Bazen saatlerce yürüyerek sokak hayvanlarn beslemeye, hayatta kalmalarn salamaya çalyoruz. Hayvanlara yeteri kadar yiyecek bulduumuzda, karnlarnn doyduunu gördüümüzde çok mutlu oluyoruz. Karn 30 santimetreye ulat, frtnal günleri engel olarak görmüyoruz. Eer onlarn karn doyduysa biz o gün mutlu uyuyoruz. Amacmz farkndalk oluturmak. Dondurucu souklarda bile buralara gelerek hayvanlar beslemeye çalyoruz.

Örencilerden Nimet imek de souk hava ve ka ramen sokak hayvanlarn beslemekten geri kalmadklarn söyleyerek, Vatandalardan yardm istiyoruz. Bir kaba ekmek koyup darya brakabilirler. Onlarn bizden daha çok beslenmeye ihtiyac var. Kardan dolay araçlarn gidemedii yere yürüyerek gidiyoruz. Onlar severken zamann nasl geçtiini anlayamyoruz. dedi.

- ESNAF DA DESTEKLYOR

Sokak hayvanlar için örencilere yiyecek veren kentteki kafeteryann iletme müdürü Zafer Eser, Müterilerimizden kalan yemekleri yaam paylatmz hayvanlar için ayryoruz. Örenci arkadalarmz da gelip topluyor ve hayvanlara ulatryor. Sosyal sorumluluk kapsamnda gayet güzel bir çalma. Biz de elimizden geldiince destek vermeye çalyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git