Öğrencilere örnek oluyor

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde 20 yıldır kırtasiye işi ile uğraşan Mehmet Aksal, bu mesleği başladığından beri kitap okuyor. İş yerinde boş vakitlerini kitap okumakla değerlendiren Aksal, bu yönüyle özellikle öğrencilere örnek oluyor.

Haberler 09.11.2019 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diclede uzun yllardr krtasiyecilik yapan Aksal, i yerini açt günden beri bo zamanlarn kitap okuyarak deerlendiriyor. Özellikle müterileri olan örencilere örnek olan Aksal, genç neslin daha fazla kitap okumasna ön ayak olmaya çalyor. Esnaf olarak eitimcileri yakndan tandn belirten Aksal, lçemiz örencilerine yeterli kadar kitap okutulmamaktadr. Bu durum roman satlarmzdan belli. Örenciler benim çokça kitap okuduumu görüp, bildiklerinden dolay, zaman zaman gelip bana romanlarn konusunu soruyorlar. Baz, öretmen, örenci ve arkadalar, bu yata bu kadar çok kitap okuyuumu takdirle karlyor. Bana özenerek gelip kitap okuyorlar. Kitaplarn özetlerini benden örenince, okuma istekleri artyor dedi.

Kitaplar hayatmza ve kiiliimize renk katar

Kitap okumaya daha erken balayamamann pimanln yaadn kaydeden Aksal, unlar söyledi: Tüm insanlara tavsiyem kitap okusunlar. Ancak okudukça kitap okumann deerinin farkna varlr. Kendim dahi, kitap okumayarak geçen yllarma yanyorum, üzülüyorum. Keke kitap okumaya daha erken yata balasaydm. Bazen öretmenlerle de kitap konusunda fikir alveriinde bulunuyoruz. Kitaplarn hayatmzda bir ayr yeri ve önemi var. Kitaplar bizim hayatmza, kiiliimize renk katar. Kitap okumakla davranlarmza daha çok dikkat ederiz. Kitap okumakla daha iyi doaya, hayvanlara yani ksacas dünyadaki tüm varlklara daha hassas bir gözle bakmamza neden olur. Tüm yaam alanlarn daha iyi analiz ediyorsunuz.

çocuklarm da bana özenerek kitap okuyor

50 yanda ve çocuk babas olduunu aktaran Aksal, badet yaptm zamanlar dnda, bo zamanlarmda kitap okumaya gayret ediyorum. 4 evladm var. çocuklarm da bana özenerek kitap okumaktadrlar. Aile içinde, kendi aramzda okuduumuz kitaplarla ilgili fikir ve bilgi alveriinde bulunuyoruz. Kitabn konusunu seçmem. Elime geçen her roman, kitab okuyorum. u ana kadar dünya klasiklerini, Türk klasiklerini okudum. Ayrca günümüzde olan roman ve hikaye kitaplarn okudukça, daha çok seçici olmak durumunda kalyorum. Frsat buldukça haftada 1 kitap okuyorum.

Bir krtasiyeci esnaf olarak üzülerek belirtiyorum ki, roman ve hikaye kitaplarmzn sat yok denecek kadar azdr. Ayda 3-5 kitap ancak alnyor. Anne ve babalar, çocuklarn evde televizyon izlemek yerine, kitap okumaya tevik etmeliler. Kitap okuyarak edindiim birikim, beceri neticesinde dürüstlüün, doruluun, bilginin, kültürün, kaliteli yaamn anlam ve önemini daha iyi kavradm. Örenciler, pembe bir hayat çizeceklerine, kitap okuyup, doru, baarl bir ekilde yaamlarna devam etmelidirler. Yam 50, 20 yldr krtasiyecilik yapyorum. Mesleim gerei okumaya baladm. lkokul, ortaokul ile liseyi Diclede okudum. Maddi imkanm olmadndan dolay üniversiteyi okuyamadm. Yüksek tahsili yapamamann, daha çok okuyamamann ezikliini yayorum. Geç de olsa, i yerimde 20 yldr belli aralklarla kitap okuyarak, bu eksikliimi giderebildim diye konutu.

Ana Sayfaya Git