Öğrencileri "çocuğu" oldu

Çocuğu bulunmayan ve mezun olduğu okulda uzun süredir görev yapan sınıf öğretmeni 44 yaşındaki Memduh Turmak, öğrencilerine öz evladı gibi davranıyor

Haberler 14.01.2018 - 11:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada çocuu bulunmayan ve mezun olduu ilkokulda uzun süredir görev yapan snf öretmeni 44 yandaki Memduh Turmak, örencilerini öz evlad gibi görüyor.

Turmak, merkez Eyyübiye ilçesinde dezavantajl olarak kabul edilen Yakubiye Mahallesindeki Yakup Kalfa lkokulunda bugüne kadar onlarca çocuu gelecee hazrlarken, örencilerini satrançta da baarl klmak için çabalyor.

Yapt örnek çalmalarla herkesin takdirini kazanan ve sabahlar örencilerini karlamak için farkl hediyelerle okula gelen Memduh öretmen, cuma günleri ise evinde hazrlad çorbay snfnda çocuklara ikram ediyor.

Okulda örencilerini aile ortamnda gelecee hazrlamak için gayret sarf eden Turmak, AA muhabirine, burada doup büyüdüünü ve ilkokulu da bu sralarda okuduunu aktard.

anlurfa Meslek Lisesi Elektronik Bölümünden mezun olmasna ramen çocukluk hayali olan öretmenlik meslei için mücadele ettiini anlatan Memduh hoca, Cumhuriyet Üniversitesi letme Bölümünde bir yl okuduktan sonra yeniden snava girip eitim fakültesini kazandn dile getirdi.

Memduh Turmak, öretmen olduu için kendini ansl olarak gördüünü ifade ederek, Erzincan Üniversitesi Eitim Fakültesinden 2002 ylnda mezun oldum. Hayallerimin mesleine memleketimde adm attm. Konuklu köyünde 6 yl çaltktan sonra ilk tayin hakkmda mezun olduum Yakup Kalfa lkokulunu tercih ettim. 10 yldr bu okulda çalyorum ve buradan emekli olmay hayal ediyorum. çok ükür, 16 yldr meslekteyim ve iimi en güzel ekilde yapmaya çalyorum. eklinde konutu.

HAFTA SONLARI OKULU, çOCUKLARI ÖZLÜYORUM

çok istemesine ramen çocuu olmadn ifade eden Turmak, öyle konutu:

Kendi kanmdan, canmdan çocuum yok ama ben bu örencilerin zihinlerinin ve fikirlerinin anne-babas olarak görüyorum kendimi. Onlar öz evladm gibi gördüüm için çok deiik duygularla okula geliyorum. Hafta sonlar bile okulu, çocuklar özlüyorum. Onlar o ekilde sahiplendim, çocuklarm da beni ayn ekilde sahiplenmi. O ekilde mutlu, zorlanmadan, kolay bir ekilde okumaya geçiyorlar ve derslerinde baaryorlar. Bunun yannda satranc da öretiyorum, satrançla birlikte kavrama güçleri daha da geliiyor. Hepsi okulu seviyor, sabahlar çeitli hediyelerle gülümseyerek karlyorum onlar. Mümkün mertebe örencilerimden önce okula geliyorum. Skntlar var m, ne durumdalar onu gözlemliyorum. Hasta olanlar ilaçlarn buraya getiriyor, ilaçlarn veriyorum. çocuklar bu sayede kendilerini aile ortamnda hissediyorlar.

Fedakar öretmen, ala gelmi öretim metodu yerine örencilerini anlayarak onlara ulamaya çaltn vurgulayarak, bu sayede baarnn da geldiine dikkati çekti.

Mümkün olduunca örencilerini birinci snftan alarak mezun edinceye kadar snf deitirmediini dile getiren Memduh Turmak, her zaman farkl çalmalarla çocuklar skmamaya gayret ettiini aktard.

SURYEL ÖRENCLERNN HAYATINA DOKUNDU

Memduh Turmak, 32 mevcudu bulunan snfta 8 örencisinin Suriye uyruklu olduuna deinerek, unlar kaydetti:

Burada insanlarn maddi durumu genelde iyi deil. u anda birinci snflar okutuyorum. çocuklara sklkla resim yaptrmaya çalyorum, bu sayede yaptklar resimler üzerinden onlar anlamaya çalyorum. 8 Suriyeli çocuumuz var, onlarn yaadklar travmalar unutmalar için güzel hikayeler anlatyoruz. Bu çocuklar ilk geldiklerinde resimlerde siyah ve tonlarn kullanyorlard imdi panolar rengarenk oldu. Zaten bir eye duygu katlmadan sonuca da ulalamyor. Biz burada duygumuzu da katarak sadece okuma yazma deil farkl eyler anlatarak onlar hayata hazrlyoruz. Örencilere genellikle isimleriyle hitap etmiyorum. Kendilerini evlerinde hissetsinler diye Annem, babam, Ahmedim, Ayem yavrum eklinde hitap ediyorum. Bir eyin ciddiyetin kavratmak istediim zaman isimlerini kullanyorum.

Köyde görev yaparken satranca merak sardn ve bunun eitime de olumlu yansdn düündüünü aktaran Memduh öretmen, Türkiyede bu anlamda baarl sonuçlar elde ettiklerini söyledi.

Turmak, Bir örencim Türkiye dördüncüsü oldu, geçen yl okulumuz takm halinde Türkiye dördüncüsü oldu. Satranc da eitime destek olarak sunduumuz için bu çocuklarmz en güzel okullar kazandlar. Mezun olan örencilerimle diyaloumuz devam ediyor birbirimize destek olamaya çalyoruz. diye konutu.

Satrançta Türkiye dördüncüsü olan örenciler Zahide Ta ve Fatma Altun ise öretmenleri sayesinde hem derslerinde hem de bu dalda baarl olduklarn dile getirerek, Turmaka teekkür etti.

Ana Sayfaya Git