Öğretmen ve köylüler yolda mahsur kaldı

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Dedeler Köyü'den ilçe merkezine gelen 6'sı öğretmen 30 kişinin içinde bulunduğu 8 araç, yoğun kar yağışı ve tipi yüzünden 2 saat boyunca yolda mahsur kaldı. Kaymakamlığa bağlı karla mücadele ekiplerinin 1 saat süren çalışmasıyla, mahsur kalanlar kurtarıldı.

Haberler 17.12.2016 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yüksekovaya 17 kilometre uzaklkta bulunan Dedeler Köyünden özal araç ve servis araçlaryla yola çkan 6s 30 kii, köyden 5 kilometre uzaklatktan sonra Ova mevkiinde youn kar ya ve tipiye yakaland. Karn yolu kapatmas üzerine 8 araç yolda mahsur kalnca araçta bulunan vatandalar ve öretmenler telefonla kaymakamla ulaarak yardm istedi. Bunu üzerine Kaymakamla bal karla mücadele ekipleri grayder ve kepçeden oluan 2 araçla hemen yola çkt. Yaklak 1 saat süren karla mücadele çalmasnn ardndan 30 kii, bulunduklar bölgeden kurtarlarak ilçe merkezine getirildi.

MAHSUR KALDILAR

Yolda mahsur kalan Dedeler Köyü lkokulu öretmeni Halime Taç, yolda büyük sknt yaadklarn anlatt. Taç, lçeye doru gelirken tipiye yakalandk. Tipiden dolay ilerleyemedik. Köyden de yardma gelenler oldu. Aracmz kara sapland yerden çkaramadk. Grayderlerin gelmesi ile de kurtulduk. Her koulda eitim ve öretime devam etmeye çalyoruz. Buralar bize emanet. Zor koullarda olsa eitim mücadelemiz devem edecek dedi.

Ana Sayfaya Git