Obezite merkezi!

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Obezite ile Diyaliz Merkezinin açılışı gerçekleştirildi.

Haberler 01.01.2020 - 11:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Salk Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinde kurulan obezite ve diyaliz merkezi, düzenlenen törenle hizmete açld. Açl töreninde l Salk Müdürü Dr. Cihan Tekin, vatandaa çok daha iyi salk hizmeti vermeyi hedeflediklerini söyledi.

Obez hastalarn, psikolog, fizyoterapist, diyetisyen ve uzman hekimler eliinle salkl bir ekilde kilo vermelerini salamak için çalma yürüttüklerini anlatan Tekin, Türkiyede var olan 7 obezite merkezinden bir tanesini açtk. Salk Bakanlmzn özellikle son dönemlerde uygulamaya geçirmi olduu hizmet kapsamnda Diyarbakr olarak bu konudaki gayretli çalmalar için arkadalarm kutlamak istiyorum. Bu hizmetin de Diyarbakr halkna hayrl olmasn temenni ediyorum dedi.

140 DYALZ HASTASINA HZMET EDECEK

Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi bünyesinde kurulan diyaliz merkezinin ise 140 hastaya hizmet vereceini anlatan Tekin, unlar söyledi:

Bu güne kadar 34+1 cihazla hizmet veren diyaliz merkezimiz cihaz saysn artrarak 39+1 olarak hizmeti yenilemiti. Bu kapsamda da daha önce ayr odalar halinde olan merkezimiz bizim arena tipi diye tabir ettiimiz ekle dönütürülmü, böylece daha hzl müdahale edilebilir konuma getirilmitir. Ayn zamanda su sisteminde de bir iyiletirme yaplm, cihaz kapasitemizin 50ye kadar çkmasna imkan verecek ekilde su sistemi yine yenilenmitir. Burada temel amaç, hali hazrda yaklak 140 civarnda olan diyaliz hastalarmza da en iyi salk hizmeti vermektir. Tabi gelecekte ihtiyaç halinde de insanlarmza faydalanabilecei su sisteminin de burada yaplm olmas hizmet anlamnda önemli bir gelimedir diye düünüyorum.

Ana Sayfaya Git