Öcalan, Şenyaşar ailesini Gül’e sordu

HDP Milletvekili Ömer Öcalan, Şenyaşar ailesine dönük tehditleri Adalet Bakanı'na sordu. Öcalan olayın soruşturulmasını da istedi.

Haberler 25.07.2018 - 08:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, 24 Haziran seçimleri öncesinde AK Parti anlurfa Milletvekili brahim Halil Yldzn aabeyinin, enyaar ailesinden de üç kiinin ölümüyle sonuçlanan olaylar ile enyaar ailesine dönük tehditlerin Meclis tarafndan aratrlmasn istedi. HDPli Öcalan, Adalet Bakan Abdulhamit Gülün cevaplamas talebiyle soru önergesi de verdi.

Adalet Bakannn cevaplamas istemiyle verdii soru önergesinin giri bölümünde yaananlar anlatan Öcalan Yaanlan silahl çatma sonrasnda yaralananlarn hastaneye götürüldüü, yarallardan Mehmet ah Yldz isimli yurttan, hastaneye getirildiinde yaamn yitirdii ve ayn hastaneye getirilen yarallardan Celal, Adil ve Esvet enyaar isimli yurttalarn hastanede Yldzn yaknlarnn saldrs sonucu yaamlarn yitirdikleri bilgisi edinilmitir. Olaylarn sonucunda, 4 yurttan yaamn yitirdii 9 yurttan da yaraland örenilmitir bilgilerini verdi.

OLAY HALA AYDINLATILAMAMI

Suruçta söz konusu olayn yaand gün ruhsatsz tabancalar ve uzun namlulu silahlarn kullanldn, hastanede yarallara yönelik kesici ve delici aletler kullanlmak suretiyle oldukça kalabalk bir grup tarafndan saldrda bulunulduuna dair iddialara yer verilen önergede, u bilgiler yer ald:

Yarallarn bu saldrlar sonucunda yaamn yitirdikleri, saldrya dair delil oluturan hastane güvenlik kameras görüntülerinin saldrgan grup tarafndan tahrip edildii, hastanede güvenlik amacyla bulunan kolluk kuvvetlerinin saldr annda müdahalede bulunmad ve seyirci kald yönünde iddialar gündeme gelmitir. Yaananlarn üzerinden bir ay akn zaman geçmesine ramen olay hala aydnlatlamam, failleri hala tutuklanmamtr.

Olayn taraflarndan olan, babas ve kardelerini kaybeden, kendisi de yaralanan Fadl enyaarn tutuklanp, cezaevinde konulduunu hatrlatan Öcalan, önergesinde Olayda oullar ile einin gözlerinin önünde linç edilerek öldürülmesine ahitlik ettiini iddia eden Emine enyaar, Yldz ailesinden kimse hakknda gözalt kararnn olmadn, bir kiinin dahi gözaltna alnmadn, bu cezaszlk ve güvende olmadklar sebepleriyle Suruçtaki ev ve dükkanlarn boaltarak, ilçeyi terk etmek zorunda kaldklarn belirtmitir denildi.

Ana Sayfaya Git