'Öcalan' uyarısı!

Emniyet uyardı: "Öcalan’a özgürlük bahanesiyle 6-7 Ekim tarzı eylemler yapılması planlanıyor"

Haberler 08.09.2016 - 10:15 Son Güncelleme : 08.09.2016 - 10:19

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, tüm birimlerini İmralıda tutuklu bulunan Abdullah Öcalana özgürlük bahanesiyle 6-7 Ekim tarzı eylemlerin yapılabileceği yönünde uyararak, olası bir durumda her an göreve çıkılacak şekilde hazır olunmasını istedi.

Emniyet, aranan 61 bombalı aracın plakasını da birimlerine göndererek, dikkatli olunması talimatı verdi. Diyarbakırda olası bir duruma karşı gece gündüz teyakkuzda olan ve kent genelinde geniş güvenlik önlemleri alan Emniyet Müdürlüğü, tüm birimlerine yeni uyarılarda bulundu.

ÖCALAN UYARISI

Emniyet, yaptığı uyarıda, sokak eylemlerinin tekrar başlayacağı, noktalara karşı bombalı araç ve roketli saldırı yapılacağı, ayrıca terör örgütünün lideri Abdullah Öcalana özgürlük bahanesiyle 6-7 Ekim tarzı eylemlerin yapılacağı yönünde bilgilerin mevcut olduğunu belirtti. Bu konuda personelin bilgilendirilmesini isteyen emniyet, personelin olası saldırılar karşısında her an göreve çıkacak şekilde hazır bulunması ve yaklaşan bayram nedeniyle teyakkuz halinde bulunması talimatını verdi.

Emniyet, Türkiye genelinde tespit edilen çeşitli marka ve modellerde 61 aracın bomba yüklü olduğunun değerlendirildiğini de bildirerek, plaka ve markalarını verdiği araçlara karşı duyarlı olunmasını istedi.

ÖRGÜTÜN MAHKEMESİ

Öte yandan, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, kent merkezinde gerçekleştirilen operasyonda, PKKnın oluşturduğu sözde Mahkemelerde sorgulama yaptıkları gerekçesiyle 12 kişi, Muşta da bir kişi gözaltına alındı. 13 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

DERECEK BÖLGESİ

Buarada, Şemdinli İlçesi Derecik Beldesinde bulunan 34üncü Hudut Alay Komutanlığında konuşlu obüs topları, belirlenen PKK hedeflerini yoğun top atışına tuttu. Hakkarinin Kuzey Iraka sıfır noktada bulunan Şemdinli İlçesi Derecik Beldesinde konuşlu 34üncü Hudut Alay Komutanlığında bugün öğlen saatlerinde hareketlilik yaşandı. Alayda bulunan obüs topları, Türkiye Irak sınırında bulunan Balkaya Dağlarında belirlenen PKK hedeflerini yoğun top atışına tuttu. Hareketlilik yaklaşık yarım saat sürdü.

O İDDİAYA YALANLAMA

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, 06.09.2016 günü çeşitli görsel ve yazılı basın yayın organlarında yer alan PKK çukurcadaki çatışmalar sırasında Başbakanlığa ait 3 helikopteri vurdu iddiasına dair çıkan haberler gerçeği yansıtmayıp, tamamen asılsız olmakla birlikte, Sayın Başbakanımızın ziyaretleri esnasında herhangi bir şekilde güvenlik sorunu meydana gelmemiş, ziyaretlerinin ardından güvenli bir şekilde çukurca İlçemizden ayrılmıştır denildi.

Ana Sayfaya Git