'Öcalan'ın doğum günü' alarmı

İMRALI Cezaevi'nde çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan’ın yarın yapılacak 69'uncu doğum günü öncesi, memleketi Şanlıurfa’da güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarıldı.

Haberler 04.04.2018 - 08:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Abdullah Öcalann doum gününün nüfus kaytlarnda 14 Nisan 1948 olmasna ramen gerçekte 4 Nisan olduunu öne süren yandalar, 2004 ylndan bu yana her yl 4 Nisanda Halfetide kutlama törenleri düzenledi. Öcalann doum gününü kutlamak için doum yeri olan Halfetinin Ömerli Mahallesine gitmek isteyenlere izin verilmemesi nedeniyle 2009 ylnda çkan olaylarda 2 kii öldü.

EMNYET ALARMA GEçT

anlurfa Valilii de terör örgütü yandalarnn Halfetiye bal Ömerli Mahallesine gidilere geçen yl olduu gibi bu ylda izin verilmeyeceini duyurdu. Yarn yaplacak kutlamalar öncesi herhangi bir olumsuzluk olmamas için polis ve jandarma ekipleri, kent merkezi ve Halfetide youn güvenlik önlemi ald. 15 noktada bin 500 personelin görevlendirildii kentte, Ömerli Mahallesine gitmek isteyenlerin geçilerine izin verilmiyor. Özel hareket polislerinin zrhl araçlarla önlem ald denetim noktalarnda üpheli görülen araçlar durdurularak aranyor, içinde bulunanlar kimlik kontrolünden geçiriliyor.

Ana Sayfaya Git