Öcalan’ın memleketi Halfeti'de, AK Parti kazandı

Abdullah Öcalan'ın doğum yeri olan ve 20 yıldır HADEP, CHP ve DBP'li başkanların yönetttiği Şanlıurfa'nın Halfeti Belediye Başkanlığı'nı dün yapılan seçimin resmi olmayan sonuçlarına göre Cumhur İttifakı adayı AK Partili Şeref Albayrak kazandı.

Haberler 02.04.2019 - 11:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Teröristba Abdullah Öcalann doum yeri olan Halfetinin DBPli belediye bakan Mustafa Bayram, 2016 ylnda terör örgütü soruturmas kapsamnda tutukland. Bu gelimenin ardndan Halfeti Belediye Bakanl görevine ilçe Kaymakam eref Albayrak kayyum olarak atand.

Halfetide, AK Parti kazand

Belediye bakanl görevine balamasnn ardndan yapt alt ve üst yap çalmalaryla çehresini deitirdii ilçenin sempatisini kazanan eref Albayrak, dün yaplan seçimlere de Cumhur ttifak ortak aday olarak katld. 20 yldr HADEP, CHP, DBPli bakanlarn yönettii ilçedeki 22 bin 48 kii dün kurulan 110 sanda giderek tercihlerini yapt. Yaplan seçim sonunda Cumhur ttifak aday AK Partili eref Albayrak, 11 bin 172 oy alarak kesin olmayan sonuçlara göre Halfetinin yeni belediye bakan oldu. HDPnin aday Abdurrahman çiftçi ise seçimde 7 bin 640 oyda kald. Halfetinin yeni bakan Albayrak, Halfetide ayrm yapmadan herkese hizmet etmeyi sürdüreceini belirterek, kendisine verilen destee teekkür etti.

Ana Sayfaya Git