Öcalan'ın doğum günü kutlamasına izin verilmedi

İMRALI Cezaevi'nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken çetebaşı Abdullah Öcalan'ın doğum günü kutlaması için doğum yeri olan Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesi Ömerli Mahallesi'ne gitmek isteyenlere, Valiliğin aldığı yasak kararı nedeniyle izin verilmedi.

Haberler 05.04.2017 - 07:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Abdullah Öcalann 68inci doum günü nedeniyle doum yeri olan Halfetinin Ömerli Mahallesine gitmek isteyenler, Halfeti ve Birecik ilçelerinde güvenlik güçlerinin oluturduu 13 uygulama noktasndan, valiliin yasak karar hatrlatlarak geri gönderildi. Ancak az saydaki Öcalan yanls, patika yollardan yürüyerek Ömerli Mahallesine gitti.

ZN VERLMED

Öcalann doduu ve u an kardei Mehmet Öcalann oturduu eve çileri Bakanlnca izin verilen çetabnn yeeni HDP milletvekili Dilek Öcalan, Demokratik Toplum Kongresi E Bakan Leyla Güven ile DBP Genel Bakan Yardmcs Mehmet Arslan da gitti. Öcalann doduu eve gelenlere tatl datlrken, evde toplanan yaklak 50 kiilik gruba konuan DTP E Bakan Leyla Güven, yasaklama karar ve youn güvenlik önlemlerini eletirdi.

Öte yandan Öcalann doum günü için Ömerli Mahallesine gitmek isteyen HDP milletvekili Feleknas Uca, Sibel Yiitalp, Leyla Birlik, Saadet Becerikli ve brahim Ayhan izin alamaynca, DBP Halfeti ilçe binasnda beklemeye balad.

Ana Sayfaya Git