Odada silahlı saldırı

Ticaret Odası'na silahlı saldırı: Başkan yaralandı, yardımcısı öldü

Haberler 04.07.2018 - 11:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odas (OTSO) Bakan Devrim Aksoy, makamnda urad silahl saldrda yaraland, yardmcs Hasan Ersoy ise yaamn yitirdi. Saldrgan ile birlikte 9 kii gözaltna alnd.

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odasna saat 12.00 sralarnda gelen kii, OTSO Bakan Devrim Aksoyun iki katl binann üst katnda bulunan makam odasna girdi. Burada, kimlii açklanmayan kii ile Bakan Aksoy ve yardmcs Hasan Ersoy arasnda tartma çkt. Tartmann büyümesi üzerine üpheli, silahn çekip, Aksoy ve Ersoya pe pee ate etti. Bakan Devrim Aksoy ayana, yardmcs Hasan Ersoy ise vücuduna isabet eden çok sayda kurunla ar yaraland. Binada panik büyük yaanrken, saldrgan kaçt.

hbar üzerine olay yerine salk ekipleri ve çok sayda polis sevk edildi. Aksoy, Osmaniye Devlet Hastanesine, Ersoy ise özel bir hastaneye kaldrld. Tedaviye alnan yarallardan Hasan Ersoy, doktorlarn tüm çabasna karn kurtarlamad. Bakan Aksoyun ise salk durumunun iyi olduu belirtildi.

9 K GÖZALTINA ALINDI

Olayn ardndan çevrede aratrma balatan polis ekipleri, OTSO binasna balanan caddeleri tuttu. Yaplan çalmayla saldry gerçekletirdii deerlendirilen 1 kii gözaltna alnd.

S.K.nin emniyetteki sorgusu sürerken, olayla ilgisi olabilecei belirlenen 8 kii daha yakaland. Silahl saldrya ilikin gözalt says, 9a yükseldi.

çOK KAN KAYBETM

Özel Yeni Hayat Hastanesi Bahekim Yardmcs Dr. Mustafa Kocaman, Hasan Ersoyun ar yaral olarak hastaneye getirildiini, çok fazla kan kaybettiini, yaplan tüm müdahaleye karn kurtarlamadn söyledi.

MHPL ADAYIN AABEY

Oda Bakan Devrim Aksoyun, bir önceki dönemde MHPde MYK üyesi olarak görev alan ve 24 Haziran seçimlerinde MHPden ikinci sra Osmaniye milletvekili aday gösterilen, ancak kazanamayan Doç. Dr. Ruhi Ersoyun aabeyi olduu belirtildi.

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odas Bakan Devrim Murat Aksoyun yaraland yardmcs Hasan Ersoyun öldürüldüü silahl saldryla ilgili olarak 3 cumhuriyet savcs görevlendirildi.

Osmaniye Valisi Ömer Faruk Cokun, olayla ilgili yapt açklamada, olayn çok scak olduu için ayrntl bir deerlendirme yapamadklarn belirterek, Saldrgan yakaland. Balantlar ve dier hususlarla ilgili arkadalarmz çalyor. Olayla ilgili 3 cumhuriyet savcs görevlendirildi. Konu takip ediliyor. Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odasnn içinde gerçekleen saldrnn ardndan üpheli yaklak 200 metre ileride yakaland. Görünürde olay, i isteme sebebiyle olmu gibi gözüküyor ama arka plan farkl olabilir. Onun da aratrmas yaplyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git