Ödüllü savaş robotu sergide

TÜBİTAK ödüllü savaş robotunun prototipi Şanlıurfa'da müzede sergileniyor

Haberler 28.01.2021 - 04:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Aratrma Kurumu (TÜBTAK) tarafndan 2020 ylnda Türkiyede ilk 10 sava robotundan biri olarak seçilen silahl insansz kara aracnn prototipi, anlurfa Oyun ve Oyuncak Müzesinde sergileniyor.

Harran Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Bölümü 3. snf örencisi Nasreddin Badllnn yapt Velid 1000 adl sava robotu, TÜBTAKn geçen yl düzenledii üniversiteler aras yarmada Dou ve Güneydou Anadolu Bölge birincisi olarak Türkiyede ilk 10 sava robotundan birisi olmaya hak kazand.

Karaköprü Belediye Bakan Metin Baydilli, müzede bulutuu genç mucidi gerçekletirdii projeden dolay tebrik edip, hem destek olmak hem de müzeyi gezecek çocuklara örnek olmas için sava robotunun prototipini sergilemeye baladklarn belirtti.

MÜZEDE SERGLENYOR

Nasreddin Badllnn ilçede oturmasndan gurur duyduklarn belirten Baydilli, yerli ve milli üretim için uraan tüm gençlerin her zaman yannda olacaklarn dile getirdi.

Baydilli, gelecekte de benzer projelerin çkmasn ümit ettiklerini belirterek, lçemizden bir gencin böyle bir projeyle ülke çapnda baar kazanmas bizi çok gururlandrd. nallah bunlar gelitirerek çok daha iyi yerlere gelecektir. Biz de her zaman bu kardelerimize, üreten gençlerimize destek vereceiz ve yanlarnda olacaz. Yapt projenin prototipini de oyun ve oyuncak müzemizde sergileyeceiz. Müzeyi ziyaret eden herkesin bundan haberdar olmas ve örnek almas için bunu yapyoruz. nallah ileride bu projesi hayata da geçer ve ülkemize faydal olur. diye konutu.

Projeyi krsaldaki köyünde gelitirdiini belirten Nasreddin Badll ise unlar söyledi:

Köyde gelitirdiim bu projede komple el yapm bir prototip araç yaptk. TÜBTAK yarmasnda bölge birincisi olduk. nallah ileride çok daha iyi ilere, projelere imza atmak için çalmaya devam edeceiz. Bu prototipimizi yeni nesle örnek olmas için oyuncak müzemize balyoruz. Katklarndan dolay Metin Bakanmza çok teekkür ediyorum.

Ana Sayfaya Git