Öger: Sahte içkiye verilen mücadelenin aynısı tüm alkole verilmeli

Yılbaşı kutlamaları dönemlerinde sahte içki üretimi ve ticaretine yönelik çalışma başlatan yetkililerin aynı hassasiyeti alkol tüketimine de göstermesi gerektiğini belirten Yeşil Yıldız Derneği Başkanı Yahya Öger, alkolün zararlarını hatırlattı.

Haberler 18.01.2022 - 02:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Özellikle sözde ylba kutlamalarndaki içki tüketimlerini frsat bilen baz ebekelerin sahte içki ürettiine ve tüketilen bu içkilerin sebep olduu ölüm oranlarna yönelik haberler gündemde scakln koruyor.

Sadece sahte içkinin deil, alkollü içeceklerin tümünün insan vücuduna zarar verdiini hatrlatan Yeil Yldz Bamllklarla Mücadele Dernei Bakan Yahya Öger, alkol tüketiminin topluma verdii zararlar sralad.

Bütün semavi dinlerin akli muhafazann vucubiyeti ve vaciplii üzerinde durduunu söyleyen Öger, nsanolunun aklnn muhafaza edilmesini gerektiini semavi dinler bize söylüyor. Alkolün uyuturucu olduunu, insann beynini örttüünü ve iradesini elinden aldn sadece dinler söylemiyor. Ayn zamanda dinleri destekleyen bilim ve bilim insanlar da bunu kantlanyor ki; alkol uyuturucu bir maddedir, beyni izale ve yok ediyor, insanlarn iradesini elinden alyor. diye belirtti.

Devletin görevi, ahlaki çöküntülerinin bertaraf edilmesi noktasnda önlemler almasdr

Daha önceki dönemlerde Türkiyede alkol fabrikalarnn devlet eliyle açldnn altn çizen Öger, baz dönemlerde alkolizmin bir politika haline geldiini belirterek devletlerin asli görevlerinden birinin de gençlerin sosyal-psikolojik, ruhsal, ahlaki çöküntülerinin bertaraf edilmesi noktasnda önlemler almas olduunu söyledi.

Sahte alkol üretimi veya tüketimine yönelik yaplan haber bültenlerine atfta bulunan Öger, Alkolizme ve alkol kullanmna baktmzda, medyada ve haber kanallarnda Türkiyede özellikle sahte alkol kullanm ve ondan kaynakl ölüm vakalarnn artmasyla bir feryad- figan kopmaya balyor. Oysa alkole topyekun baktmzda sahtesi veya sahte olmayan, legali veya illegali, bandrolü veya bandrolsüz diye ayrt etmeksizin insan vücuduna, ruh salna ve beyne zarar veren bütün alkol maddelerinin helal veya haram, az veya çokluk kavram noktasnda ayn olduunu görmekteyiz. dedi.

Öger, Bunun içerisindeki madde miktarnn orannn yükseklii veya azlna bakmakszn alkollü içeceklerinin toplumun salna, birliine, geleceine birer dinamit, yok etme noktasnda dindarlarnn deyiiyle eytann hilesi, siyasal söylemle d mihraklarn bir oyunu olduunu bilmeliyiz. çünkü alkolizm gelecek gençlerinin tamamyla yok edilmesine vesile olur. eklinde konutu.

Tüm iddet, istismar, trafik kazas ve cinayetlerde alkolizm olduunu görebiliyoruz

Toplumun huzuru ve asayi noktasnda alkolün sahtesi ile bandrollüsü arasnda hiçbir farkn olmadna vurgu yapan Öger, Alkolün sahte olmas veya sahte olmamas noktasnda din bir fetva vermez, dernek olarak bizde buna karyz. Yetkililere unu söylüyoruz. Her yl sahte alkolle ölen yüzlerce insann yan sra her sene alkol kullanp trafik kazalarnda masum insanlarn canlarna kasteden onlarca, yüzlerce ve hatta binlerce oförümüz vardr. Her yl alkol kullanp yuvalar yakan, ykan, datan, kadna ve çocuklara kar istismarda bulunan, kadna iddet uygulayan yüzlerce ve binlerce insanmz vardr. ifadelerini kulland.

Öger, Alt sebeplerine baktmzda; iddet, istismar, trafik kazas ve cinayetlerde alkolizm olduunu görebiliyoruz. Devletin sahte alkole vermi olduu mücadelenin aynsn onlarn tabiriyle bandrollü ve vergisi alnan alkole kar da verilmesi gerektiine inanyoruz. Alkol alkoldür, beyni uyuturur, nesli tüketir, gelecei elimizden alr. Bu anlamda biz sahtesini yenisiyle deitirin, sahte içmektense bandrollü için diyemeyiz. Kendinizi, ailenizi ve toplumunuzu muhafaza etmek için her türlü uyuturucu maddeden, alkolden, sigaradan ve ahlaki davranlar yozlatranlardan uzak tutunuz. dedi.

Ana Sayfaya Git