Oğlunun ölüm haberini alınca

Annelerin "evlatlarımızı istiyoruz" eylemi 23'üncü gününü geride bırakırken, eyleme katılanlar arasında yer alan İkram Gürktük, 5 yıldır haber alamadığı oğlu Musa'nın çatışmada öldüğü haberini alınca, Muş'a döndü.

Haberler 25.09.2019 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK tarafndan kaçrldn belirttikleri çocuklarnn bulunmasn isteyen ailelerin HDP il binas önündeki oturma eylemi, 23üncü güne girdi.

HAVA HAREKTINDA ÖLDÜRÜLDÜ

Mutan Diyarbakra 18 Eylülde gelip, HDP önünde oturma eylemine katlan kram Gürktükün 5 yldr haber alamad olu Musann, güvenlik güçlerince 10 Eylülde Diyarbakrn Dicle ilçesindeki Görese Danda PKKya yönelik hava harekatnda etkisiz hale getirildii belirlendi. Oullar Musann cenazesini teslim alan Gürtük ailesi, Mua döndü.

Oturma eyleminin 23üncü gününde HDP l Bakanl önünde 45 aile bekleyiini sürdürüyor.

KZN SENSZ BR EY YEMYOR

Kz Songül için 11 Eylülden bu yana oturma eylemi yapan Fatma Akku, dayanacak gücünün kalmadn söyledi. Akku, kznn ve kayp çocuklarn bulunmasn isteyerek, 22 gün deil, 22 ay da olsa bekleyeceiz. Ben bekliyorum. çocuklarmz ya ölü ya diri getirsinler. Onlarn gelme imkan yoksa, bizi görütürsünler. 5 sene insan nasl bir çocuundan haber alamaz? Vicdan ve merhamet artk. Yeter artk. çocuklarmz istiyoruz. Bu ac yeter artk. Kzma da sesleniyorum; gelsin devlet arkasndadr. Kzm, Songülüm gel artk. kizin sensiz bir ey yemiyor. Sen lahmacun seviyorsun diye o da yiyemiyor dedi.

ALELERE DESTEK SÜRÜYOR

Ailesiyle Diyarbakra gelen AK Parti Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil, HDP l Bakanl önünde oturma eylemi yapan Diyarbakr annelerini ziyaret etti.

Annelerle görüüp, yaadklar acy dinleyen Karahocagil, ei ve yeenleriyle annelere destek olmak için geldiini söyledi.

KARADENZ VAKFI ÜYELER

Kente gelen Karadeniz Vakf üyesi bir grup da annelerle bulutu. Heyet adna basn açklamasn okuyan Emine Kazdal, çocuklar için gözya döken annelerle ellerini ve gözyalarn birletirmek için destee geldiklerini ifade etti.

Hakl bir taleple oturma eylemi yapan annelerin ellerini öptüklerini belirten Kazdal, Türkiyenin kardeliinin etle kemik gibi olduunu, annelerin yannda olmaya devam edeceklerini aktard.

KONYA SVL TOPLUM

Konya Sivil Toplum Platformu temsilcileri de evlatlar için oturma eylemi yapan anneleri, HDP l Bakanl binas önüne gelerek destekledi.

Burada basn açklamas yapan Muhsin Görgülügil, çocuklar için hakl bir çlk yükselten anne ve babalarla beraber olmak için Konyadan geldiklerini dile getirdi.

Ayrca dier illerden bireysel olarak gelenler de annelere desteklerini iletti.

Ana Sayfaya Git