Öğrenci Servisine Öncelik!

Öğrenciyle okul arasında önemli bir görev icra eden öğrenci servisleri, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla tartışılmaya, eksiklikleri ve sorunları konuşulmaya devam ediyor.

Haberler 08.10.2017 - 11:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni eitim-öretim ylyla birlikte sk sk gündeme gelen örenci servisleri liyakat, ehliyet ve emanet kavramlar üzerinden tartlmaya devam ediyor.

Örenci tamacl yapan firmalarn yetkilileri ise yaanan sorunlarn ortak aklla atlacak admlar sayesinde alacan, daha kaliteli hizmet verebilmek için kendilerinin de yaad sorunlarn giderilmesi gerektiini ifade ettiler.

Hizmet kurulularnn kaliteli bir hizmet verebilmek için, kaliteli eleman kitlesine sahip olmalar gerektiini, bu yönde çalmalarn hem kendileri tarafndan hem de yerel yetkili kurumlar tarafndan yapldn belirten firma yetkilileri, servis oförü alrken psikoteknik, SRC, sabka kayd ve ehliyetin kaç yllk olduuna ilikin kriterler uyguladklarn dile getirdiler.

Diyarbakrda bine yakn servis plakal aracn olduunu beliren firma yetkilileri, belediyenin denetimleri daha sk yapmas gerektiini ve servis oförlerinin belli bir eitim sürecine tabi tutulmasnn önemli olduunu söylediler.

CAN TAIYORUZ, CANDAN ÖTE NSANLARIN CANI OLAN çOCUK TAIYORUZ

Örenci tamaclnn sorumluunun ar olduunu ifade eden firma yetkilisi Cemal Selçuk, Can tayoruz, candan öte insanlarn can olan çocuk tayoruz. Bu anlamda bizim için onlar deerli ve önemlidir. O yüzden yanmzdaki insanlara bu konudaki hassasiyetlerimizi dile getirip birlikte çalyoruz. Bugüne kadar büyük bir problem yaamadk. Bu da yaamayacamz anlamna gelmez, tedbirlerimizi alyoruz. Trafik kurallarna uymamz gerekiyor. Trafikte bulunan arkadalarn yardmc olmas, dur ihtarna uymas ve örenci indirip bindirirken daha titiz davranmas lazm. Trafikteki dier sürücülerin de okul tatlarna kar biraz daha duyarl, biraz daha imtiyazl davranmalarn bekliyoruz. dedi.

Servi oförlerini denetlediklerini belirten Selçuk, Gerekli eksiklii bulunan arkadalara bu anlamda cezalar kesiliyor. Düzeltilmesi için gereken ikazlar yaplyor. zinler veriliyor. Arkadalarmz bu hususta eksikliklerini tamamlyorlar. ifadelerini kulland.

SERVS OFÖRLERNE BELL BR DEERLENDRME SÜRECNDEN SONRA GÖREV VERYORUZ

Örenci servisine oför alrken bir takm kriterlerin olduunu ifade eden Selçuk, oför alrken olmas gereken bir takm kriterler vardr. Bu kriterler psikoteknik, SRC, sabka kayd ve deneyimi ehliyetin kaç yllk olduu, bunlarla ilgili gerekli bilgileri aldktan sonra oför arkadalara belli bir deerlendirme sürecinden sonra görev veriyoruz. u an ehrimizde bin tane plak araç bulunmaktadr. Bunun 600 ila 700 aras aktif olarak örenci servisi yapmaktadr. Dier araçl plakalar da resmi kurumlarda personel tamacl gibi hizmet vermektedir. diye belirti.

RAYç BEDELLERNDEN DOLAYI SIKINTILAR YAIYORUZ

Rayiç bedellerinde yllardan beri Diyarbakrn farkl tutulduunu ve bundan dolay skntlar yaadklarn söyleyen Selçuk, unlar ifade etti:

Rayiç bedeli kimi ehirlerde tam net deil. Örnein, 0-1 kilometre çeken yol, maalesef bizim burada ie verilen önemden dolay mdr, önemsizlikten dolay mdr bilmem ama bizim henüz daha rayiç bedelimiz 2 gün önce belli oldu. O da 2015 ylnn rayicini tekrardan vermiler. Bu anlamda oför arkadalar problem yayor. Yani genel anlamda bir sknt var. Hizmet verebilmek için hizmetin karln almak gerekir. Arkadalar da bu hizmetin karln alamad için kural ihlallerine meyillidirler. Kural ihlali ise fazla örenci tamakla açklarn kapatyorlar. 0-1 kilometre u anda 65 TL iken stanbul ve zmirde 0-1 kilometre 170 veya 140 TLdir. Neticede buradaki arkadam da ayn vergiyi verip, ayn mazotu yakyor, ayn hizmeti veriyor. Bu aradaki uçurum, fark tabi ister istemez aklarda soru iareti uyandryor.

Bir dier firma yetkilisi Salih Savc ise örenci tayan oförler için eitimin önemine vurgu yaparak, kaliteli hizmetin eitimli personelle verilebileceini ifade etti.

NE KADAR ETML PERSONELNZ OLURSA O KADAR KALTEL HZMET VERRSNZ

Savc, sözlerine öyle devam etti: Hizmet kurulularnda kaliteli bir hizmet verebilmek için, eitimli bir eleman kitlesine sahip olmak gerekir. Ne kadar eitimli personeliniz olursa o kadar kaliteli hizmet verirsiniz. Hizmet sektörlerinde ilerleme aamasnda her yl daha güzel admlar atlabilir. Hem firmalarn kendi arasnda hem de çalan arkadalarla ilgili eitim süreci olabilir. Onlara sezon balamadan önce bir seminer ya da kendi aralarnda bir eitim kursu verirlerse ve personel almlarnda daha dikkatli olunursa kaliteli bir hizmet ortaya çkar. dedi.

çOCUKLAR SERVS SÜRÜCÜLERNE EMANETTR

Veliler ile servis sürücüleri arasnda daima bir irtibatn olmas gerektiini belirten Savc, son olarak unlar söyledi:

Veliler çocuklarn zamannda servis oförüne teslim etmelidir. Örencinin eve gelecei saatte onlar da hazr olmaldr. En aznda darda olabilecek olumsuzluklara kar örenci velinin gözetiminde olur. Örencinin okula gitmeyecei günlerde oför bilgilendirilmelidir. Örencinin sknts olduunda da oför arkadan veliyi bilgilendirmesi gerekir. Bizler bunlara dikkat etmek zorundayz. O çocuklar bizlere ailelerin emanetidir. Araç oförleri bu bilinçle hareket etmelidir. Tabi baz olumsuz olaylardan dolay servis oförlerine kar kötü bir alg olumu, bunu ortadan kaldrmak zaman alr. Ne kadar hizmetinizde kaliteli olursanz olun baka birsinin yapaca yanl size de mal oluyor. Yapacak çok fazla bir ey yok. (LKHA)

Ana Sayfaya Git