Öğrenciler Arkeoloji Müzesi'ni gezdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 18-24 Mayıs Müzeler Haftası kapsamında Bilgievi'nde eğitim gören öğrenciler için müze gezileri düzenlendi.

Haberler 26.05.2022 - 00:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Bakanlna bal merkez, Selahaddin Eyyubi, Aziz Sancar ve Hani Gürbüz Bilgievinde eitim gören örencilere müzelere olan ilgiyi artrmak ve sosyal, kültürel alanda örencilerin geliimlerine katk sunmak amacyla Müze Gezileri etkinlii düzenlendi.

Müze gezilerine eitmenler, rehberler ve çok sayda örenci katld. Örenciler Diyarbakr Büyükehir Belediyesi tarafndan tahsis edilen araçlarla tarihi ç Kale içinde yer alan Arkeoloji Müzesini gezerek tarihi eserleri yerinde görme imkan buldu.

Örencilerden Muhammed Enes Andan, öretmen ve arkadalaryla müzeyi gezdiinden dolay mutlu olduunu söyledi.

Aras Budakç da tarihi yerinde kefetmenin gurur verici olduunu belirterek, Müze Haftas kapsamnda arkadalarm ve öretmenlerimle geldim. çok mutluyum. Eski tarihi arkeolojik eserleri görünce çok mutlu oldum. Bilgievine çok teekkür ediyorum. dedi.

Eitim, öretimin yan sra kültür ve sanat etkinliklerine katlan Bilgievi örencileri, rehber eliinde yaadklar ehri daha yakndan tanmak, Diyarbakrn tarihsel olay ve olgularn örenmek ve tarihini daha çok pekimek adna 2 bin örenci kentteki müzeleri gezecek.

Ana Sayfaya Git