Öğrenciler Dengbej Evi’ni ziyaret etti!

Kayapınar Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Bilgi evlerinde öğrenim gören öğrenciler aileleri ile birlikte Dengbej Evini ziyaret etti.

Haberler 08.08.2017 - 09:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kürt sözlü edebiyatnn temsilcileri dengbejlik hakknda bilgi alan örenciler çok verimli bir gün geçirdiklerini söyleyerek, Kayapnar Belediyesi Bakan Mustafa Klça teekkür etti.

çileri Bakanlnca görevlendirmenin yapld Kayapnar Belediyesinde Sosyal ve Kültürel aktiviteler tüm hzyla sürüyor. Kayapnar Belediyesi Kültür leri Müdürlüüne bal Bilgi Evlerinde örenim gören örenciler aileleri ile birlikte Diyarbakr Dengbej Evini ziyaret etti. Örenciler dengbejlerin eserlerini dinleyerek, arklar söyleyip halay çekerek günün yorgunluunu att. Kürt sözlü edebiyatnn temsilcileri dengbejlik hakknda bilgi alan örenciler çok verimli bir gün geçirdiklerini ifade ederek, Kayapnar Belediye Bakan Mustafa Klça teekkür ettiler.

DENGBEJ EV

Dengbej Evi, 200 yllk ta evi günde en az 200 kiiye misafirlik ediyor. Dengbej Evinde 20 kiilik dengbej ekibi ile Pazartesi günleri hariç saat 09.30dan 17:00a kadar hizmet veriyor. Günde 4 kii srayla dengbej kültürünü söylemeleri ile beraber eski kültürü yeniden bizlere sunuyor. Hem yurtiçi hem de yurtd turist misafirlerine ev sahiplii yapyor.

Ana Sayfaya Git