Öğretmen olacaktım!

PKK'dan kaçan Mekiye: Amacım öğretmen olup, vatana hayırlı çocuklar yetiştirmek.

Haberler 01.01.2020 - 10:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr HDP il binas önünde annesi Hüsniye Kayann, çocuklar kayp dier ailelerle yapt oturma eyleminden etkilenip terör örgütü PKKdan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan Mekiye Kaya (19), 5 yl aradan sonra ailesiyle kavumann mutluluunu yayor. çok mutlu olduunu belirten Mekiye Kaya, öretmen olup, vatana ve millete hayrl çocuklar yetitirmeyi amaçladn söyledi.

YEN BR çOCUK DÜNYAYA GELR YA O DA BENM MD

PKKdan kaçp, 5 yl aradan sonra ailesine kavumann mutluluunu yaayan Mekiye Kaya, dadaki örgüt üyelerine de güvenlik güçlerine teslim olmalar çarsnda bulundu. 14 yandayken kandrlarak kaçrldn anlatan Mekiye Kaya, imdi en büyük hedefinin vatana hayrl çocuklar yetitirmek olduunu ifade etti. Kaya, HDP ile ilikileri vard. Balantlar vard. Zaten oradan kandrp, götürdüler. Kaçp geldim, aileme kavutum. Orada yapamyordum. Ailemi özlüyordum. Onun için de gelmek istedim. Bir yolunu bulup kaçtm. imdi çok mutluyum. Yeni bir çocuk dünyaya gelir ya o da benim imdi. Ben de yeni dodum, geldim. Ailemle yemek yapp yiyorum. Ailemle bir eyler yapyorum. yi ki geldim. Gitmeden önce hayalim öretmen olmakt. mkan olursa bir dershane olur, baka bir ey olur, gidip üniversiteye gidersem ve bitirirsem, vatana millete hayrl çocuklar yetitiririm. Dadaki çocuklar geri dönsünler, ailelerine kavusunlar. Ben, ailemle mutluyum. Onlar da gelip aileleriyle mutlu olsun dedi.

O GECE YATAMADIK

Baba Hüseyin Kaya, kznn yannda olmasndan dolay yaad mutluluu dile getirdi, teslim olduunu örendikleri gece uyumadklarn söyledi. Kaya, Kzm göreceimi inanmyordum. Allaha çok ükür, devletimiz kzmz getirdi. Süleyman Soyluya çok teekkür ederim. O bize müjdeyi verdi. O gece yatamadk. Cumhurbakanmzdan da, Süleyman Soyludan da Allah raz olsun. Onun sayesinde kzm geldi. Allah onlara güç versin diye konutu.

ONU BR DAHA ÖPÜP KOKLAYACAIMA NANMIYORDUM

Anne Hüsniye Kaya ise kzn bir daha göreceine inanmadn belirterek, unlar söyledi:

Yanma gelip oturacana, öpüp koklayacama inanmyordum. Süleyman Soyludan, Cumhurbakanmzdan Allah raz olsun. Ba tacmzdr. Onlar sayesinde kzm geldi. Sanki kzm topran altndayd. Dünyaya yeni geldi. Kzm topran altndan çkardlar. Bana teslim ettiler. Hem Süleyman Soylu, hem de Cumhurbakanmz olmazsa Suriye gibi oluruz. Benim yam geçmi. Kzmn gelecei ile ilgili korkuyorum. Kzm Mekiye için bir devlet iinde çalaca i istiyorum. Kzm bize yemek hazrlyor, kahvalt hazrlyor, bulak ykyor.

Ana Sayfaya Git