Öğretmen üyesine Köpek uyarısı!

Dicle Üniversitesi lojmanında sahipsiz kedi ve köpeklere artık yemekleri verdiği gerekçesiyle 3 yıl önce lojmandan çıkarılma uyarısı yapılan Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Yaşar Traşçı'ya, üniversite yönetiminin değişmesine rağmen 3 yıl sonra yeniden aynı uyarı yapıldı.

Haberler 08.02.2017 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi lojman yerlekesindeki sahipsiz kedi ve köpeklere artk yemekleri verdii gerekçesiyle 3 yl önce lojmandan atlma uyars yaplan Tp Fakültesi Adli Tp Ana Bilim Dal öretim üyesi Doç. Dr. Yaar Traç, bir kez daha ayn uyar ile kar karyya geldi. 3 yl önceki Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ayegül Jale Saraçn FETÖden tutuklanp yönetimin tamamnn deimesine ramen, hayvansever Doçente yeni yönetim tarafndan da kedi- köpeklere artk yemek verdii gerekçesiyle uyar yazs gönderildi.

LOJMAN SAKNLER VE çOCUKLARINA KÖPEK SALDIRILARI

Rektör Yardmcs Prof. Dr. Ali Keemal Kadirolu imzas ile Doç. Dr. Traçya gönderilen yazda, gerek eski tarihlerle gerek ise son zamanlarda lojman sakinleri ve çocuklarna yönelik gerçekleen köpek saldrlar üzerine inceleme yapld belirtilerek, öyle denildi:

Oturduunuz bina ve lojman mahallinde, lojman sakinlerini rahatsz edecek ekilde düzenli olarak beslemenizden dolay, sahipsiz köpeklerin oturduumuz apartman çevresini ve lojmanlar mesken edinmelerine sebebiyet vermektesiniz. Bu durum köpekler tarafndan saldrya maruz kalan lojman sakinlerini tedirgin etmekte ve küçük çocuklarn psikolojilerini bozmaktadr. Bu nedenle tarafnzdan beslendii tespit edilen saldrgan köpeklerle ilgili olarak, Kamu Konutlar Yönetmeliinin 40nc maddesinin e bendinde belirtilen, Konutun bir bölümünde veya bahçede kümes yapamazlar ve ahr hayvanlar ile köpek besleyemezler hükmü uyarnca herhangi bir skntya mahal vermemek için beslediiniz köpekleri uzaklatrmanz, aksi halde srar etmeniz durumunda ise adnza kaytl Lojman Tesisinin igali ile ilgili gerekli ilemlerin balatlaca hususunda; bilgilerinizi ve gereini rica ederim.

HAYTAPTAN TEPK

Olaya tepki gösterek Hayvan Haklar Federasyonu (HAYTAP) Yönetim Kurulu üyesi Dr. Damla ahin, YÖK Bakanl ve Diyarbakr Orman ve Su leri Müdürlüüne dilekçe vererek, 2004 ylnda yürürlüe giren 5199 sayl Hayvanlar Koruma Kanunu 4 ve 5199 sayl yasa uygulama yönetmeliinin 21inci maddelerini hatrlatt. Damla ahin dilekçesinde öyle dedi:

Tüm bu maddelere, yasal uyarlarmza ramen, ekte gazete linkinde de sunulduu üzere Dicle Üniversitesi Rektörü sahipsiz sokak hayvanlarn besleyen kiilere idari bask kurmaya çalmakta, lojmanda sahipli hayvan beslenmesi ile sahipsiz sokak hayvanlarnn yaamlarnn desteklenmesini birbirine kartrarak lojmandan atmakla tehdit etmektedir.

CAMLERDE HAYVAN HAKLARINA LKN VAAZ VERLSN

Dr. ahin, bu balamda üniversite yetkililerinin ve lojmanlarda oturanlarn kanunla ilgili uyarlmasn, bata lojmanlar olmak üzere belediye ve gönüllülerle ibirlii içinde tüm üniversite bölgesinde hayvan haklar görsellerinin kullanlmasnn salanmasn da istedii dilekçesinde unlar kaydetti:

Diyarbakr müftülüü ile iletiime geçilerek camilerde hayvan haklarna ilikin vaaz verilerek, hayvana zarar vermenin dinen de yasak olduunun anlatlmas, yüce dinimiz slamda hayvan haklarna verilen önemin, merhamet ve efkatin öneminin anlatlmasn talep ediyoruz.

Ana Sayfaya Git