Öğretmeni istedi rezillik çözüldü

DİYARBAKIR'da, bir ortaokulda eğitim gören F.B. (12) adlı kız çocuğu, rehberlik servisinin isteği üzerine yazdığı otobiyografisinde, 8 yaşından beri mahalledeki mobilyacının cinsel istismara uğradığını anlattı. Rehberlik öğretmeninin olayı aileye bildirmesi üzerine gözaltına alınan mobilyacı N.D. (28), 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan, herhangi bir indirim uygulanmadan, 12,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberler 13.02.2018 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Kayapnar ilçesinde bulunan bir ortaokulda eitim gören F.B., rehberlik servisinin istei üzerine öz geçmiini yazd. 8 yandan bu yana mahalledeki mobilyacnn cinsel istismarna uradn yazan F.B.nin rehberlik öretmeni, kzn anlattklarn ailesine bildirdi. Olay örenen çocuun ailesi polise giderek ikyetçi oldu. Gözaltna alnan N.D., adli kontrol karar ile serbest brakld. Soruturmann sonunda üpheli N.D. hakknda, çocuun cinsel istismar suçundan Diyarbakr 1inci Ar Ceza Mahkemesinde dava açld.

SUçLAMALARI REDDETT

ddianamede, madur F.B.nin 8 yandan 12 yana kadar, ayn mahallede mobilyaclk yapan N.D. tarafndan, 3 kez cinsel istismara urad belirtildi. Küçük kzn olay gören arkadalarnn tank olarak ifadesinin alndn belirten savc, tanklarn da olay doruladn ifade etti. ddianamenin kabul edilmesinin ardndan görülen durumada savunmas alnan sank N.D., suçlamalar kabul etmediini belirterek, beraatini istedi. Durumada ifadesi alnan madur F.B. ise okulda rehberlik servisinin otobiyografilerini yazmalarn istemesi üzerine bandan geçen olay yazdn belirterek, yazdaki her ayrntnn doru olduunu söyledi.

YARGILAMA SIRASINDA TUTUKLANDI

Sank N.D., yarglamann devam ettii 25 Mays 2017 tarihinde tutuklanarak cezaevine gönderildi. Son durumada esas hakkndaki görüünü açklayan savc, küçük çocuun san haksz yere suçlamasn gerektirecek herhangi bir durumun olmadn belirterek, cinsel istismarn tank beyanlar ile dorulandn kaydetti. Sann tam olarak tespit edilemeyen zaman dilimleri içerisinde fakat farkl zamanlarda birden fazla kez madura kar cinsel istismarda bulunduunu belirten savc, N.D.nin cezalandrlmasn ve tutukluluk halinin devamn istedi. Durumada söz alan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl avukat Remzi Atalay da sann cezalandrlmasn istedi.

NDRMSZ 12,5 YIL CEZA

Davann son celsesinde kararn açklayan mahkeme heyeti, sank N.D.yi çocuun cinsel istismar suçundan önce 10 yl hapis cezasna çarptrd. Sann suçu ayn suç ileme kararnn icras kapsamnda deiik zamanlarda ilediini belirten mahkeme heyeti, ceza orannda artrm yaparak N.D.yi 12,5 yl hapis cezasna çarptrd.

Sann pimanlk duymamas ve cezann gelecei üzerindeki olas etkisini dikkate alan mahkeme heyeti, ceza orannda herhangi bir indirim yapmad.

Gerekçeli kararda, madurun tüm aamalardaki tutarl ve srarl anlatmlarna karlk sann suçlamalar kabul etmedii ifade edildi. Sank, madur ve ailesi arasnda husumet bulunmadn belirten mahkeme heyeti, madurun kendisinin ve ailesinin namusunu ortaya koyacak ekilde, durup dururken sankla ilgili bu ekilde isnatlarda bulunmasnn hayatn olaan akna aykr olduunu kaydetti. Madurun otobiyografisinde yazd olaylar soruturma aamasnda uzman eliinde alnan beyannda ve mahkeme huzurundaki beyanlarnda tekrarladn belirten mahkeme heyeti, kararnda unlar kaydetti:

Madurenin anlatmlar yer, zaman, kii ve olay örgüsü bakmndan tutarl ve itibar edilebilir bulunmutur. Canl tehis ileminde madure, san alt kii arasndan net bir ekilde tehis etmitir. Sann eylemlerinin srarl bir biçimde belirli zaman aralklar ile madureyi takip ederek ve cinsel arzularn tatmine yönelik olarak süreklilik arz etmesi nedeniyle sarkntlk düzeyini at, basit cinsel istismar suçunu oluturduu sonucuna varlmtr.

Ana Sayfaya Git