Öğretmenliği bırakıp kaz üretim çiftliği kurdu

Muş’ta bir süre öğretmenlik yaptıktan sonra kendi kaz üretim çiftliğini kuran Fehmi İşer, yılda 8 bin kaz yavrusu elde ediyor.

Haberler 10.07.2021 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muta, öretmenlik mesleini brakp kendi hayallerinin peinden koarak merkeze bal Yeilyurt köyünde çiftlik kuran er, 150 anaç kazla üretime balad. Her gün kazlarn bakmlarn özenle yapan er, onlar bir yandan beslerken bir yandan da toplad yumurtalar çeitli ilemlerden geçirerek kuluçka makinesine brakyor. u anda binin üzerinde kaz yavrusu elde eden er, ylsonuna kadar bu sayy 8 bine yükseltmeyi amaçlyor.

Hedefim 5 ile 8 bin arasnda yumurta elde etmek

Daha önce bir süreliine öretmenlik yaptn anlatan Fehmi er, Kendi iimi kurmaya karar verdim. Buna beni süren süreç, kendi iimin patronu olaym ve ayn zamanda hem kendime hem insanlara faydal olmak oldu. Ekonomik bazda bir yerlere gelmek istedim. Elimde u anda çin ve Linda kazlar var. 150 anaç kazm var. Bu ylki hedefim 5 ile 8 bin arasnda yumurta elde etmek ve u anda bine yakn da civciv elde etmi durumdaym. Civcivleri 25-30 TL arasnda satyorum. Piyasada civcivleri ucuza veren de var daha pahalya veren de var. Muun doas kaza çok uygun ama kaz yeme kültürü Muta yok. u an Karsn ad var ama yetitiricilik konusunda Mu, Karstan ileri seviyededir dedi.

Ana Sayfaya Git