OHAL sonrası TSK'den 2049 personel ihraç edildi

OHAL'in kaldırılmasından bugüne kadar bakan onayıyla Türk Silahlı Kuvvetlerinden 2049 personelin ihraç edildiği, 176 emekli askerin rütbelerinin ise geri alındığı bildirildi.

Haberler 27.06.2019 - 11:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetleri (TSK), yurt içi ve snr ötesindeki operasyonlaryla bölücü terör örgütüne darbe vurmay sürdürürken Fetullahç Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadelesini de kararllkla sürdürüyor.

Bu kapsamda önceki uygulama sonuçlarna göre müterek olarak belirlenen kstaslar kullanlarak yaplan deerlendirme ve teklifler dorultusunda OHALin kaldrlmasndan bugüne kadar bakan onayyla Türk Silahl Kuvvetlerinden 2 bin 49 personel ihraç edildi, 176 emekli askerin rütbeleri geri alnd.

Güvenlik kaynaklarndan edinilen bilgiye göre TSK, her türlü terör örgütüne yönelik mücadelesine kararllkla devam ediyor. Gerek yurt içi gerekse snr ötesindeki operasyonlarnda terör örgütünün inlerine girmeyi sürdüren TSK, FETÖ ile mücadeleyi de aralksz sürdürüyor.

2049 personel ihraç edildi

Bu kapsamda Bakanlk emriyle Milli Savunma Bakanlna bal tüm komutanlk, birlik ve karargahda devam eden incelemelerde FETÖ ile balants olabilecek personel aratrlyor. Önceki uygulama sonuçlarna göre müterek olarak belirlenen kstaslar çalmalarda tüm ilgili ve yetkili makamlar tarafndan hassasiyetle kullanlyor.

Önceki uygulama sonuçlarna göre müterek olarak belirlenen kstaslar kullanlarak yaplan deerlendirme ve teklifler dorultusunda bakan onayyla Kara Kuvvetleri Komutanlndan bin 122, Deniz Kuvvetleri Komutanlndan 432 ve Hava Kuvvetleri Komutanlndan 495 personel ihraç edildi. Böylelikle OHALin kaldrlmasnn ardndan TSKden bugüne kadar ihraç edilen toplam personel says 2 bin 49 oldu.

Öte yandan söz konusu süre içinde 176 emekli askerin de rütbeleri geri alnd.

Ana Sayfaya Git