Okul geçit görevlisi!

İl Emniyet Müdürlüğü trafik denetleme personellerince Millet İlkokulu öğrencilerine sürücü ve yaya eğitimi verildi. Eğitim sonrası öğrenciler trafik denetçisi kartı almaya hak kazandı.

Haberler 18.09.2019 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnn trafikte yaya öncelii bilincinin oluturulmas ve yaya geçitlerinin kullanmnn yaygnlatrlmas amacyla Öncelik Hayatn, Öncelik Yayann sloganyla balatt trafikte kurallara uyma seferberlii devam ediyor.

OKUL GEçT GÖREVLS

Bu kapsamda Diyarbakr l Emniyet Müdürlüü trafik denetleme personellerince örencilerin güvenli bir ekilde okula giri ve çklarnn salanmas için Millet lkokulunda eitim verildi. Okulun konferans salonunda gönüllü okul geçit görevlisi olmak isteyen örenciler, veliler ve öretmenlere, trafik denetleme personelleri tarafndan teorik eitim verildi.

TRAFK ETM VERLD

Eitimde örencilerin öncelikle kendi güvenliklerini almalarnn önemi ve nasl alacaklar, okul geçidi kyafetinin önemi ve araç gereçleri nasl kullanacaklar, araçlar nasl durdurmalar gerektii, görevli olduu okul geçidinde kendilerinin talimatlar olmadan örencilerin ve sürücülerin hareket etmemeleri gerektii, örencilerin kardan karya nasl güvenli bir ekilde geçilebilecei anlatld. Eitim sonras örencilere gönüllü trafik denetçisi kart verilirken, örenciler verilen eitimden çok memnun olduklarn söylediler.

Ana Sayfaya Git