Okulda müze kurdu!

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir okulda Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ahmet Yılmaz, gördüğü sıra dışı taşların fotoğraflarını üniversitelere gönderdi. Taşların binlerce yıllık deniz kabuğu olduğunu öğrenen Yılmaz, fosillerle okula mini bir müze yaparak, öğrencilerin bunları görerek öğrenmesini sağladı.

Haberler 24.10.2019 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sverek ilçesine 55 kilometre uzaklkta bulunan Babük krsal mahallesinde bulunan Babük lk ve ortaokulunda görev yapan sosyal bilgiler öretmeni Ahmet Ylmaz, mahallede sra d talar olduunu fark edince örencilerinden yardm istedi. Ylmaz, Babük ve çevre mahallelerden de örencilerin getirdii talarn ölçülerini ve fotoraflarn çeitli üniversitelerde görev yapan jeologlara gönderdi. Jeologlardan gelen cevaplara aran Ylmaz, örencilerinin getirdikleri ve üzerinde çeitli ekiller bulunan talarn aslnda fosillemi deniz kabuklular olduunu örendi. 6 farkl türden 20 fosil ta ile balayan merak u anda onlarca fosilin sergilendii mini bir müzeye dönütü.

BLM SINIFI VE MADEN MÜZES AçMAK STYORUM

50 milyon yl önce bölgenin deniz olduunu ve fosillerin bölgede çok bulunduunu aratrmaclardan örendiini belirten öretmen Ahmet Ylmaz, Bu tür konularda oldukça meraklym ve bu fosillere merakl örencilerim var. Sürekli bana çeitli ekillerde talar getirip bunlarn ne olduunu bilmediklerini söyleyen çocuklarla beraber bunlarn toplamaya baladk. Belli bir yerden topladm. Durumu netletirmek için fotoraflarn çektim ve çeitli üniversitelerde görev yapan hocalara gönderdim. Hocalarn aratrmalar sonucunda fosillerin tanm yapld ve altna bilgilerini yazdm. Camekan yaptm küçük bir masann üzerinde imkanlarmz dahilinde özel bir ekilde sergiledik. Örencilerimiz çok sevindi. Mini fosil müzemiz u an bu halde. Fakat ben bu müzeyi büyütmek istiyorum. Arkadalarm bana madenler gönderdi çok güzel tepkiler aldk. Ben okulumda bilim snf ve maden müzesi açmak istiyorum. çocuklarmz çok merakl Lütfen bize yardmc olunsun dedi.

Okul içinde kurulan mini fosil müzesinde denizkestanesi, deniz kabuu, salyangoz, aaç fosili gibi birçok fosilin olduu ve bölgede örencilerin bunlar bulduu belirtildi. Örenciler ise bulduklar talarn fosil çkmasndan ve okullarnda kurulan müzeden mutlu olduklarn söyledi.

Ana Sayfaya Git